Aktuella Guldpriser

När du pantar eller säljer guld hos oss kan du vara säker på att du får ett mycket konkurrenskraftigt pris. Våra priser tål att jämföras helt enkelt. Vi ger dig alltid fri värdering och prisförslag, och vi lägger aldrig på några grampriser, som många andra aktörer gör.

Priserna varierar inom samma karathalt beroende på vilken typ av vara man har. Våra värderare avgör på plats vilken belåningsgrad just dina saker hamnar inom. Du kan aldrig få mindre betalt än frånpriset – oavsett skick på din vara.

ÖVRIGA GULDPRISER:  9k: 115 kr/g  14k: 220-225 kr/g 22k: 340 kr/g  23k: 360 kr/g
SILVERBELÅNING:  830: 2:75 kr/g   925: 3-15 kr/g 

 

Så avgörs guldpriset

Dagens guldpris styrs av världsmarknaden

Guldpriset bestäms på världsmarknaden och förändras från dag till dag. Det är tillgång och efterfrågan som avgör priset på guld precis som för alla andra varor. Priset kan alltså gå ner en dag för att sedan gå upp kraftigt.

Guld är alltid en bra investering

Trots fluktuationer på marknaden kan man med säkerhet säga att guld aldrig är en dålig investering. Omvänt gör du sällan en dålig affär om du säljer eller pantlånar på guld hos en seriös handlare som Sefina. På senare år har guldpriset gång på gång slagit alla tidigare rekord och guldpriset ligger idag ganska högt sett ut ett historiskt perspektiv.

Guldpriset – stabilt över tid

Guldpriset kan både gå upp och ner på beroende på hur stor efterfrågan på världsmarknaden är vid varje givet tillfälle. Priset på guld har emellertid visat sig vara relativt stabilt över tid om man jämför med många andra råvaror. Anledningen är enkel. Det finns nämligen en väldigt begränsad mängd guld i naturen (det är därför guldet är värdefullt till att börja med).

Guld är också förhållandevis okänsligt för upp – eller nedgångar i inflationen i jämförelse med andra varor. Det enda som skulle kunna leda till en kraftig nedgång är om någon skulle hitta en outsinlig källa till guld och börja dumpa stora mängder på marknaden. Något som inte är särskilt sannolikt.

Karat – avgör vad du får betalt för ditt guld

Guldpriset du får för ditt guld avgörs först och främst av dess vikt mätt i gram och guldets renhet mätt i karat. Karatskalan går från 1 till 24 karat där 24 karat utgör det högsta värdet, alltså helt rent guld.

Du får mer betalt för ditt guld ju renare det är och 24 karat är därför mest värdefullt. Priset sjunker därefter för varje steg på karatskalan, och guld i 18 karat (75%) och 14 karat (58,5 %) är värt mindre pengar som du kan se på prisangivelserna högst upp på den här sidan.

Guldpriser hos Sefina

Vi på Sefina kan alltid erbjuda konkurrenskraftiga priser för ditt guld. Kika gärna på en jämförelsesajt innan du bestämmer dig för att sälja ditt guld – vi vet att vårt pris står sig väl. Vi tar inte ut någon värderingsavgift eller andra dolda avgifter när du säljer ditt guld med oss.