SÄLJA GULD

SÄLJ GULD OCH GULDSMYCKEN

Har du guldföremål du inte använder? Sälj guldet med oss på Sefina Pantbank. Vi erbjuder svårslagna priser för ditt guld och inga dolda avgifter. Just nu får du 350 kronor för 18K och 450 kronor för 24K. Klicka på knappen nedan för att beställa hem din pantbox och få en helt kostnadsfri värdering av dina guldsmycken.

Beställ hem en pantbox

Härmed godkänner jag att Sefina hämtar ut mina adressuppgifter för att skicka en pantbox

Godkänn

Så mycket får du betalt när du säljer guld

När du pantar guld och säljer guld genom oss kan du vara säker på att du får ett mycket konkurrenskraftigt pris.

24K

485kr

21K

425kr

18K

385kr

BÄSTA STÄLLET ATT SÄLJA GULD?

Funderar du på att sälja guld? Just nu är priserna höga och du kan få riktigt bra betalt om du vill sälja ditt guld. Men det gäller att välja rätt aktörer att sälja ditt guld till.

Vissa företag lovar väldigt höga priser när du säljer guld, oavsett karathalt. Samtidigt lägger en del guldhandlare på dolda avgifter, vilket betyder att du får betydligt mindre än vad grampriset visar. Så gör inte vi.

De flesta gulduppköpare betalar dessutom bara för vikten av guldet du vill sälja – ingenting mer. Vi på Sefina ger dig bra betalt för ditt guld och kan utöver det aktuella guldpriset per gram även betala för vissa designade guldsmycken och smycken med ädelstenar.

I regel är det pris du får betalt lika med guldets vikt i gram gånger det aktuella priset för den karathalt ditt guld innehåller. Säljer du en guldring i 18 karat som väger 10 gram så får du alltså 2 900 kronor (10 x 290 kr). Men i vissa fall kan ditt smycke vara värt ännu mer på andrahandsmarknaden och då kan vi också erbjuda ett högre belåningsvärde.

Vi belånar exempelvis extra för guldsmycken med ädelstenar eller väldigt eftertraktade smycken där andrahandsvärdet är högre än enbart guldets värde. Ett exempel är om du har guldsmycken som innehåller diamanter eller andra värdefulla ädelstenar.

 

SÅ GÅR DET TILL ATT SÄLJA GULD

Det finns två sätt att sälja guld med oss på Sefina. Direkt i butik eller på distans med genom att beställa hem vår pantbox. Så går det till:

Sälj eller belåna guld med pantboxen:

1. Gå till toppen av den här sidan och klicka på knappen för att beställa hem vår pantbox.
2. Lägg dina guldföremål i pantboxen och skicka in den till oss
3. Vi gör nu en kostnadsfri värdering av dina guldföremål, baserat på guldet karathalt och vikt. Hos oss får du alltid det guldpris vi anger och vi lägger inte på några dolda avgifter.
4. När värderingen är klar får du ett prisförslag av oss.
5. Accepterar du förslaget så hjälper vi dig att lägga upp ett pantlån med guldet som säkerhet. Det finns två alternativ att välja mellan ett löpande pantlån som går att förnya varje tredje månad (och möjlighet att få tillbaka guldet) eller ett 1-dagarslån. Om du bestämt dig för att sälja guldet rekommenderar vi det senare alternativet.
6. Pengarna betalas ut. Om du har konto hos Swedbank, Nordea, Handelsbanken eller SEB finns pengarna på ditt konto inom 15 minuter.

Sälj guld i någon av våra butiker:

1. Besök en av våra butiker med ditt guld – Du hittar din närmaste Sefina-butik här.
2. Vår personal hjälper dig att värdera guldet helt kostnadsfritt
3. Du får ett prisförslag baserat på aktuella guldpriser. Vi lägger inte på några dolda avgifter och du får alltid det pris vi anger per karat och gram.
4. Accepterar du prisförslaget hjälper dig att lägga upp ett pantlån med guldet som säkerhet. Du kan välja mellan två olika alternativ. Antingen ett löpande pantlån som går att förnya varje tredje månad (och ger dig möjlighet att hämta ut guldet igen) eller ett 1-dagarslån. Om du bestämt dig för att sälja guldet rekommenderar vi det senare alternativet.
5. Du får pengar direkt i handen eller utbetalda till ditt bankkonto (banköverföring eller Swish).

 

SÄLJ GULDSMYCKEN

Vi betalar extra för designade smycken från märken som Georg Jensen, Cartier, Efva Attling och många fler. Det innebär att du genom pantbelåning hos oss gör en bättre affär och får mer pengar i handen än vad skulle få om säljer guldet till någon av de renodlade guldhandlarna.

Vi värderar ditt guldföremål efter alla värderingspunkter, något som betyder att vi ofta kan betala lite mer jämfört med vanliga guldköpare.

 

FRI VÄRDERING NÄR DU SÄLJER GULD

Hos oss på Sefina Pantbank får du alltid konkurrenskraftiga priser för ditt guld. Vi erbjuder fri värdering och lägger aldrig på några dolda avgifter när du säljer guld genom oss. Räntan är dessutom avdragsgill vid pantlån på guld, precis som för banklån. Du har möjlighet att dra av 30% av räntekostnaderna för pantlån i din inkomstdeklaration.

Vi har gjort det enkelt för dig att sälja guld via pantlån, genom vår pantbox som du enkelt beställer hem och sedan skickar tillbaka till oss för värdering, helt kostnadsfritt.

 

INGA DOLDA AVGIFTER NÄR DU SÄLJER GULD MED SEFINA

Vi lägger aldrig på några dolda avgifter när du säljer guld genom oss. Det finns inga finstilta undantag som gör att du får mindre pengar än du trott. Vi tar inte heller en krona för värderingen av dina föremål, oavsett om du sedan säljer guldet eller behåller det. Och det spelar självklart ingen roll om du värderar ett guldsmycke eller något som tar längre tid att värdera, som en klocka.

Fördelar med att sälja guld via pantlån

Om du beslutat dig för att sälja ditt guld kan pantbelåning vara ett smart alternativ. Du har nämligen 1 till 3 månader på dig att bestämma om du vill behålla ditt föremål eller inte.

Om du väljer att inte hämta ut ditt guld så säljs det på auktion efter de tre månaderna. Skulle guldet säljas för mer än din lånekostnad går överskottet tillbaka till dig. Vid eventuell förlust står vi för kostnaden.
Ett pantlån kan ofta ge dig bättre betalt än vad du skulle fått hos en guldhandlare.

SÄLJ GULD MED SEFINA OCH FÅ:

  • Mer betalt för ditt guld
  • Inga hemliga avgifter
  • Fri, försäkrad transport
  • Snabba utbetalningar direkt till ditt konto
  • Professionell värdering
  • Certifierade guldvågar

Hur går det till att sälja guld med Sefina?

Att sälja guld genom oss på Sefina pantbank är enkelt och kan göras på två olika sätt, online eller på plats i din närmaste Sefina-butik. Det smidigaste alternativet för dig som vill sälja ditt guld är att beställa hem vår pantbox direkt här på hemsidan. Du lägger sedan guldet i den förfrankerade boxen och skickar tillbaka den till oss för kostnadsfri värdering. Så fort värderingen är klar återkommer vi till dig, via mejl eller telefon, med ett prisförslag för dina guldföremål. Accepterar du prisförslaget och har bestämt dig för att sälja guldet så hjälper vi att lägga upp ett endagars pantlån. Du får pengarna direkt, vi erbjuder direkt utbetalning via Swish eller till ditt bankkonto (har du någon av storbankerna finns pengarna på ditt konto inom 15 minuter). Om du inte är säker på att du vill skiljas från ditt guld permanent kan du teckna ett löpande pantlån med guldet som säkerhet istället. Du får fortfarande pengarna direkt, men även möjligheten att få tillbaka dina guldföremål längre fram genom att betala tillbaka lånebeloppet. Det är självklart också möjligt att belåna eller sälja guldet på plats i någon vara våra butiker. Du hittar en förteckning över våra butiker här.

Hur mycket får jag betalt för mitt guld?

Vi på Sefina pantbank erbjuder alltid svårslagna och konkurrenskraftiga priser när du säljer ditt guld. Vi lägger aldrig på några dolda avgifter, grampriser eller svårtolkade villkor som gör att du får mindre betalt för ditt guld än du trott. Våra priser står fast oavsett hur mycket guld du säljer. Du får alltså inte mindre pengar på grund av ditt guld är under eller över en godtycklig viktgräns, som flera kända guldhandlare använder sig av. Våra priser kan du lita på. Just nu får du följande priser när du säljer guld: 24K – 450 kr 21K – 395 kr 18K – 350 kr 14K – 250 kr 9K – 150 kr

Får jag samma pris per gram oavsett totalvikten för guldet jag säljer?

Självklart får du det! Vi har inga godtyckliga viktgränser som gör att du får mindre betalt när du säljer ditt guld bara för att vikten för dina guldföremål hamnar under eller över en viss gräns.

Kan jag sälja tandguld med Sefina?

Nej, dessvärre kan du inte sälja tandguld genom oss. Vi tar däremot emot guld i stort alla andra typer av guld som smycken (även trasiga), klockor, prydnadsföremål. tackor, mynt eller rent skrotguld. Dina guldföremål behöver inte heller vara hela, du får samma grampris oavsett skicket på guldet.

Vilka typer av guldföremål kan jag sälja?

I princip allt utom tandguld. Vi tar emot och belånar alla typer av guldsmycken och föremål i guld, t.ex. prynadssaker, guldtackor och guldklockor. Så länge sakerna innehåller guld kan du sälja eller belåna dem genom oss.

Kan jag sälja trasigt guld, t. ex. ett trasigt guldsmycke?

Ja, det går utmärkt att belåna eller sälja guld och guldsmycken som är trasiga, defekta eller inkompletta. Vi betalar samma pris per gram för ditt guld oavsett vilket skick själva föremålet är i. Det enda undantaget från den regeln om det gäller ett guldsmycke som tillhör en särskilt värdefull eller eftertraktad kollektion. Då kan du till och med få mer pengar för guldet än vad priset per gram ger vid handen.

Behöver jag betala för fraktkostnaderna?

Nej, vi står för alla fraktkostnader när du belånar eller säljer guld genom oss. Även returfrakten till dig är gratis om du skulle ångra dig och inte längre vill sälja guldet. Självklart är även värderingen av ditt guld helt kostnadsfri.

Får jag mer betalt för guldsmycken som innehåller ädelstenar?

Ja, det får du. Om ditt guldsmycke innehåller ädelstenar som diamanter, rubiner eller smaragder betalar vi självklart även för stenens värde utöver guldets värde. Du kan läsa mer om hur vi värderar diamanter och andra ädelstenar här.

Hur bestäms grampriserna för guld?

Våra priser bygger på de aktuella marknadspriserna för guld och uppdateras löpande. Du kan läsa mer om våra guldpriser här.

KÖPA GULD

Ska du köpa en present eller något fint till dig själv? Guldsmycken är klassiska, tidlösa och ständigt uppskattade gåvor. En stor fördel med att köpa guldsmycken är att det ofta går att göra om smycket, t. ex. genom gravering, så att det blir personligt. Guld stiger också i värde över tid, så det är svårt att göra en dålig affär.

tack!

Tack för din värderingsförfrågan!
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Totalsumma:
0:-
Totalsumma:
0:-
Continue Shopping
0