Panta guld och guldföremål – Smidiga pantlån med guldet som säkerhet

Ett pantlån är ett tryggt, smidigt och snabbt alternativ för dig som behöver pengar. Det är möjligt att belåna i princip vad som helst som har ett andrahandsvärde hos oss på Sefina Pantbank.

Men den absolut vanligaste panten är guld. Anledningen är enkel. Guld är värdefullt även i små mängder, de flesta har ett eller flera guldföremål hemma som de inte använder. Guldet är också lätt att värdebestämma och är en i princip riskfri investering och, inte minst, en vanligt förekommande säkerhet för krediter.

Guldet kommer inte att förlora sitt värde. Ett guldhalsband eller annat guldsmycke kommer snudd på ofrånkomligen att stiga i värde i takt med att guldpriserna ökar. Därför kommer det alltid vara möjligt att både sälja och panta guld.

 

Vilken typ av guld kan jag panta?

Hos oss på Sefina Pantbank kan du panta guld i alla dess former. Vi belånar guldringar, halsband i guld, örhängen, guldmynt, guldtackor, guldklockor och allt annat du kan tänka dig.

Du kan panta guld i alla karathalter från 9-24 karat. Det gör inget om guldföremålet du vill panta är skadat, slitet, graverat eller ej komplett. Belåningsvärdet, alltså det belopp du får när du pantar guldet, bygger på guldets vikt och karathalt. Om du har ett guldsmycke i 18 karat guld som väger tio gram får du 2 900 kr (10 x 290 kr) oavsett om smycket är repigt eller trasigt. Vill du få en uppskattning hur mycket ditt smycke är värt kan du värdera ditt guld hemma. 

I vissa fall kan du till och med få mer pengar än vad enbart guldets värde ger vid handen. Vanliga exempel är om guldsmycket du vill panta är från en populär designer, eftertraktad kollektion och förstås om det innehåller värdefulla ädelstenar som diamanter.

 

Professionell och kostnadsfri värdering när du pantar guld

Sedan 1884 har Sefina Pantbank erbjudit flexibla lån och objektiva värderingar. Vid ditt besök hos oss får du alltid en kostnadsfri värdering av dina föremål, oavsett om du väljer att panta guldet eller inte. Vårt erfarna team har gedigen kunskap inom värdering av olika typer av föremål, särskilt när det kommer till guld.

Vi genomför noggranna kontroller av dina guldföremål baserat på olika värderingskriterier. Vi utför en visuell inspektion av guldet, använder professionella och kalibrerade vågar för att väga det, identifierar guldstämplar och kontrollerar karathalten. Allt detta görs för att säkerställa att du får en exakt och pålitlig värdering samt rätt belåningsvärde när du pantar ditt guld. Oavsett om du väljer att använda vår digitala tjänst, Digipant, för att säkert skicka in ditt guld eller besöka din närmaste butik, kan du vara trygg i vetskapen att ditt guld är i professionella händer. Vi erbjuder dig kostnadsfri service och vårt erfarna team kommer att hantera ditt ärende på bästa sätt.

 

Pengarna inom 15 minuter när du pantar guld

När värderingen av ditt guld är klar får du ett prisförslag (belåningsvärdet/priset för ditt guld). Om du väljer att acceptera förslaget och panta guldet kan vi erbjuda direkt utbetalning med Swish, kontant eller till bankkonto om du pantar guldet på plats i någon av våra 20 butiker.

Du kan självklart även använda vår digitala tjänst Digipant för att panta ditt guld. Genom Digipant kan du enkelt beställa en gratis pantbox som skickas hem till dig. Du placerar dina guldföremål i boxen och skickar tillbaka den till oss.

Efter värderingen kommer vi att kontakta dig med ett prisförslag eller belåningsvärde antingen via e-post eller telefon, enligt ditt önskemål. Om du accepterar förslaget och väljer att panta ditt guld kommer du att ha pengarna på ditt konto inom 15 minuter om du har något av de fyra storbankerna. För kunder med andra banker tar det normalt sett upp till ett dygn innan pengarna är tillgängliga på ditt konto.

 

PANTA GULD ONLINE – SÅ GÅR DET TILL:

1. Beställ hem din pantbox
Beställ din kostnadsfria pantbox för att panta ditt guld genom att använda vår smidiga digitala tjänst, Digipant. Besök tjänsten här och använd ditt BankID för att komma igång. När du har slutfört beställningen skickar vi pantboxen direkt till din adress.

2. Skicka in guldet till oss
Lägg guldföremålen du vill panta i pantboxen och skicka den till oss. Pantboxen är förfrankerad, så du behöver inte oroa dig för några fraktkostnader.

3. Vi värderar ditt guld
Vi värderar nu dina guldföremål och återkommer med prisförslag via e-post eller telefon. Prisförslaget är samma sak som pantvärdet (möjligt belåningsvärde) och bygger på aktuella guldpriser.

4. Ta ställning till prisförslaget
När du fått ett prisförslag är det dags att bestämma om du accepterar prisförslaget. Om du accepterar förslaget hjälper dig att lägga upp ett pantlån för ditt guld.

5. Välj löptid för pantlånet
Standardlöptiden för ett pantlån är tre månader. Väljer du detta alternativ har du möjligheten att få tillbaka ditt guld genom att betala tillbaka de pengar du pantat guldet för. Du kan också låta guldet vara kvar hos oss genom att förlänga (omsätta) ditt pantlån etter tre månader. Det är även möjligt att välja ett så kallat endagarslån vid pant av guld – ett bra val för dig som redan från början bestämt dig för att sälja guldet. Du får då pengarna direkt och behöver inte tänka på saken mer.

6. Klart! Pengarna betalas nu ut till ditt konto
Om du har konto hos någon av storbankerna betalas pengarna ut direkt via Swish.

 

PANTA GULD PÅ PLATS I SEFINA-BUTIK – SÅ GÅR DET TILL:

Ta med guldet till någon av våra butiker
Vi gör nu en kostnadsfri värdering
Du får prisförslag och möjligheten att låna direkt
Väljer du att panta guldet får du pengarna i handen eller utbetalda till ditt konto

 

WEBBSHOP

Upptäck fördelarna med att köpa guldsmycken – tidlösa och personliga gåvor. Söker du en present eller något speciellt för dig själv? Guldsmycken är perfekta för att fira speciella tillfällen eller ge som gåvor. Dessa klassiska och tidlösa smycken blir alltid uppskattade.

SHOPPA GULDSMYCKEN HÄR

 

 

Shopping Cart
There are no products in the cart!
Totalsumma:
0,00:-
Totalsumma:
0,00:-
Continue Shopping
0