Tillbaka

kundtjänst

vi hjälper dig med dina frågor

Varmt välkommen att kontakta oss på Sefina om du har några frågor kring Pantlån eller köp i butik eller i vår Webbshop.

Har du frågor kring Pantlån eller ett köp i någon av våra butiker, eller i vår webbshop? Det finns flera sätt för dig att få svar på dina frågor. Du kan kontakta oss via chatt, e-post och telefon. Vill du komma i kontakt med en specifik butik? Inga problem!

Du kan också leta efter svar online under ”vanliga frågor”

Vad kostar det att låna?

När du lånar pengar hos oss på Sefina Pantbank betalar du dels än uppläggningsavgift på 50 kronor. Precis som för alla andra lån betalar du också ränta under lånets löptid. Räntan sätts lokalt ochg varierar mellan våra olika butiker. I dagsläget ligger räntan på våra lån mellan 3,25 % och 3,95%. Vi tillämpar också en räntetrappa där räntan blir lägre ju större belopp du lånar. Läs mer om vad det kostar att låna pengar.

Kan jag höja mitt lån?

Ja, det går att höja ett befintligt lån och låna mer pengar på en redan belånad vara. Men det måste finnas låneutrymme kvar. Har du en vara som är värd 5 000 kr och belånat den till 3 000 kr kan du låna mer. Men det går inte att låna mer än varans värde. Du kan alltid se hur mycket låneutrymme du har på en vara genom att logga in på ditt konto i Kundportalen.

Vad händer om jag inte hämtar ut mina vara?

Vi på Sefina gör alltid vårt yttersta för att du ska ha möjlighet att få tillbaka dina värdesaker igen. I de flesta fall är det möjligt att förlänga ett lån om du inte har möjlighet att betala tillbaka hela det utestående beloppet på en gång. Väljer du ändå att inte lösa ut dina vara så kommer vi att sälja den på offentlig auktion i samarbete med Kaplans auktioner. Det gör vi för att få tillbaka de pengar vi lånat ut. Om varan säljs för mindre än det belopp du lånat tar vi kostnaden. Du kan alltså inte bli skyldig pengar. Säljs varan med vinst ger vi tillbaka överskottet (efter avdrag för ränta och avgifter) till dig. Självklart har du alltid möjlighet att köpa tillbaka varan själv på auktionen.

Hur länge kan jag låna pengarna?

När du belånar en vara lägger vi upp ett standard-pantlån med löptid på tre månader. När tre månader gått kan du antingen lösa ut din vara genom att betala tillbaka lånebeloppet plus ränta. Efter din första delbetalning förlängs lånet automatiskt med tre månader. Du kan nu välja att delbetala in en takt som passar dig, så länge du betalar det lägsta beloppet i varje betalningstillfälle. Om du sköter den löpande betalningen av räntan kan du låna pengarna hur länge du vill.

Kan jag handla på avbetalning?

Ja, det går utmärkt. Vi erbjuder två typer av delbetalning. Du kan köpa varan mot delbetalning hos Klarna. Du kan också välja att belåna en vara du vill köpa. Då betalar du 25 procent av varans pris direkt. Resterande 75 % av kostnaden lägger vi upp som ett pantlån, som du sedan delbetalar i en takt som passar dig. När du betalat in hela beloppet skickas varan till dig eller så hämtar du den i butik. Ett smidigt alternativ för dig som hittat en vara men inte har möjlighet att betala hela beloppet på en gång.

chatta med oss

Du kan chatta med oss! Vi hjälper dig gärna med alla sorters frågor via vår chatt som du finner nere i högra hörnet.

ring eller maila oss

Maila eller ring direkt till din butik gällande Webbshop-ordrar, belåning eller frågor om ditt lån.

låna online

Nu kan du få en kostnadsfri värdering av ditt föremål online! Vi värderar ditt föremål antingen via chatt eller epost och hjälper dig att lägga upp ett tryggt lån med låg ränta. Snabbt, säkert och tryggt.

belåna en vara ur webbshopen

Har du hittat något fint i vår webbshop men vill skjuta upp betalningen ett par dagar eller tills lönen kommer? Inga problem.

Nu har du möjlighet att köpa en vara i vår webbshop genom att belåna den. Det fungerar på samma sätt och är lika tryggt som ett vanligt pantlån.

köpguiden

Karat eller Carat? Hur vet man att silvret är äkta? Vad kännetecknar en ädelsten? Det är en del att tänka på när man ska köpa och sälja föremål med värde.

sociala media

Följ oss i våra sociala mediakanaler för att få reda på nyheter före alla andra!

tack!

Tack för din värderingsförfrågan!
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Totalsumma:
0:-
Totalsumma:
0:-
Continue Shopping
0