VÄRDERA TAVLOR OCH KONST

Värdera din konst kostnadsfritt

Att värdera tavlor och konst är inte så svårt som man kan tro. Men vad är det man ska titta efter och hur vet man om tavlan är värd något? Så här går det till hos Sefina.

Två sätt att värdera tavlor och konst

Det finns två sätt du kan värdera din konst och tavlor hos Sefina. Antingen värderar du konstföremålen online här på Sefina eller så besöker du en av våra butiker.

Innan du gör det har vi samlat lite råd kring värdering av konst och tavlor som kan vara bra att känna till.

 

Kan jag sälja min konst?

Börja med att leta efter signaturer så att du vet vem som är upphovsman. En del signaturer är lättare att tolka än andra, försök att googla namnet och se om du kan hitta något.

Nästan all konst, oavsett om det är en figurin eller en tavla, har en signatur. Det är den absolut viktigaste ledtråden.

Hur mycket är tavlan värd?

En väldigt vanlig förfrågan som vi får rörande inom konst och särskilt tavlor är att kunden vill veta värdet. Ett bra sätt att få veta på ett ungefär hur mycket tavlan är värd är att titta på om tavlor av konstnären har sålts på auktion tidigare. Av den anledningen är det bra om du kan tyda signaturen.

Om konstnären är känd kan det vara någorlunda enkelt att hitta auktionspriser. Är tavlan målad av en mindre etablerad konstnär kan det vara svårare.

Priset för en tavla kan också bero på vilken typ av konst det är. Vissa konstnärer har verk som är väldigt typiska för just dem och kan därför värderas högre. Se auktionspriset som en riktlinje för hur mycket din tavla är värd, titta på konstverk som är liknande och utgå därifrån.

Om min tavla inte har en signatur då?

En del konstnärer signerar helt enkelt inte sina verk och då kan det vara svårare att bedöma vad tavlan är värd. Men ett tränat öga kan vanligtvis ändå se vem som har gjort konstverket och vet vem som är upphovsman.

Det bästa är då att låta en duktig värderare titta på föremålet. Kom ihåg att det inte behöver vara en förfalskning bara för att tavlan saknar signatur.

Hur värderar Sefina tavlor och annan konst?

Hos Sefina Pantbank så tittar vi framför allt på konstnärens historik och hur verksam denne har varit. Värdering av konst skiljer sig ofta åt, men vi försöker samla en helhetsbild för att ge dig en så rättvis värdering som möjligt.

Med hjälp av tjänsten värdera online har du möjlighet att skicka in bilder på din konst eller tavlor för att få en gratis värdering. Försök att ge så detaljerad information som möjligt så kommer våra värderare att kunna hjälpa dig på bästa sätt!

Shopping Cart
There are no products in the cart!
Totalsumma:
0,00:-
Totalsumma:
0,00:-
Continue Shopping
0