Tillbaka

Värdera klockor

Vad är din klocka värd?

Har du en eller flera märkesklockor hemma? Då kan du sitta på en hel del pengar. Men hur vet man om klockan är värdefull eller inte? Ingen fara, våra erfarna experter vet allt om klockor och kan snabbt ta reda på vad just din klocka är värd – helt gratis. Om du vill så kan vi hjälpa dig med att belåna din klocka. Fyll i formuläret nedan så återkommer vi med prisrekommendation och låneerbjudande.  

Registrera dig som kund och få din pantbox gratis  Vi hjälper dig att värdera din klocka helt kostnadsfritt. Du är välkommen att värdera klockor av alla typer och från alla märken hos oss. Värderingen är alltid helt gratis.

   

  Vad är klockan värd?

  Om du inte är samlare eller sedan tidigare har ett intresse för klockor kan det vara klurigt att lista ut exakt vad en specifik klocka är värd på andrahandsmarknaden.

  Rent generellt är det så att klockor från kända och exklusiva schweiziska märken alltid är värda pengar. Hit räknas klockor från märken som Rolex, Omega, Breitling, Patek Philippe, Longines och Tag Heuer. Men det är inte bara de schweiziska storheterna som är värda pengar. Det kan mycket väl vara så att din klocka är värd en rejäl summa även om det inte står Rolex eller Breitling på urtavlan.

   

  Snabb och säker värdering av klockor

  Om du vill veta vad din klocka är värd kan du alltid vända dig till oss på Sefina Pantbank. Hos våra kunniga värderingsexperter får du alltid en tillförlitlig, transparent och professionell värdering. Vi utgår från aktuella marknadspriser när vi värderar klockor. Därför kan du alltid vara säker på att du får en rättvisande värdering av din klocka och förstås ett bra erbjudande om du väljer att belåna din klocka.

   

  Hjälp att belåna klockan – pengarna direkt

   

  Vill du belåna eller sälja klockan? Om du vill kan du få ett erbjudande om lån direkt efter värderingen. Accepterar du värderingen och vårt erbjudande så betalas pengarna ut direkt. Att belåna en klocka hos oss är smidigt och säkert och ger flera fördelaktiga alternativ. Vi erbjuder pantlån med olika löptider. Vilket alternativ som passar dig bäst beror på hur du tänkt göra med din klocka efter värderingen.

  Om du redan från början bestämt dig för att sälja klockan lägger vi upp ett kortsiktigt lån. Du får pengarna direkt och behöver inte tänka på saken mer. Om du hellre vill behålla klockan, kan vi lägga upp ett pantlån med en längre löptid.

  Du kan sedan lösa ut klockan när du vill genom att betala tillbaka det lånade beloppet plus ränta och tillhörande avgifter. Om du fortfarande vill behålla klockan, men inte har möjlighet att lösa ut den kan du förlänga löptiden genom att omsätta lånet. Du kan förlänga lånet hur många gånger du vill.

   

  Lär dig mer om din klocka

  Våra experter har lång erfarenhet av att värdera klockor och är välkända för sina breda kunskaper på området. Faktum är att många journalister, företag och privatpersoner ofta vänder sig till oss när de vill veta mer om specifika klockmodeller eller klockor i största i allmänhet.

   

  Vi hjälper dig gärna att ta reda på mer om din klocka, klockans historik och självklart vad den är värd. Vilken modell är det? Vem designade klockan?

   

  Värdera klockan själv

  Här går vi igenom de faktorer som avgör vad klockan är värd. Du kan använda dessa riktlinjer för att uppskatta värdet på din egen klocka.

  Om du vill ha en mer exakt värdering är du alltid välkommen att komma in till oss på Sefina Pantbank med klockan. Våra värderingsexperter kan ge dig det aktuella marknadsvärde på klockan direkt, och självklart ett fördelaktigt låneerbjudande om du bestämmer dig för att belåna klockan.

  Det är alltid helt gratis att värdera din klocka hos oss, oavsett om du vill sälja/belåna klockan eller om du vill behålla den.

   

  Många klockmodeller stiger i värde

  Andrahandsmarknaden för klockor har växt explosionsartat under 2000-talet. På senare år har intresset för armbandsur ökat väsentligt, även bland yngre personer som vuxit upp med digital teknik och rent tekniskt sett inte behöver en klocka.

  En utveckling som lett till att priserna på klassiska klockmodeller stadigt gått upp. I många fall kostar klockor, till exempel många Rolex modeller, Patek Philippe och vissa limiterade utgåvor från Omega, mer på andrahandsmarknaden än vad de gjorde nya i butik.

  Men det är inte bara de schweiziska klassikerna som gått upp i värde. I takt med att de mest populära och eftertraktade modellerna från Rolex, Patek och klassiska prestigemärken når astronomiska belopp på andrahandsmarknaden har också intresset (och därmed priserna) för enklare modeller och märken ökat.

  En anledning är att många sjuttio- och åttiotalister skaffat sig ett klockintresse och “köper tillbaka” klockmodeller de minns från barndomen och ungdomsåren. Det här betyder att du kan sitta på en veritabel guldgruva utan att veta om det, även om din klocka är från ett mindre känt märke.

   

  Så tar du reda på vad din klocka är värd:

   

  Identifiera din klocka

  Det första steget är alltid att ta reda på vilket märke och vilken modellserie klockan du har tillhör. Utan att känna till märke och modell är det princip omöjligt att veta vad en klocka är värd. Skriv ner märke, modell, storlek, referensnummer, vilka funktioner den har. Kort sagt, allt som går att ta reda på genom att granska klockan visuellt.

  Om du har tillbehör som box, garantihandlingar (certifikat), bruksanvisning, , kvitto eller annan dokumentation är det alltid till stor hjälp. Om dokumentation saknas kan du göra en enklare research själv. Många klocktillverkare har sökfunktioner på sina webbsidor där man leta rätt på information om olika modeller.

   

  Hur är skicket?

  Skicket är alltid en viktig faktor när det gäller att lista ut värdet på en klocka. Vi börjar med det mest grundläggande. Fungerar klockan? En klocka som fungerar är av uppenbara skäl värd mer än en trasig. Men det betyder inte att en trasig klocka är värdelös.

  Eftertraktade modeller och klockor i värdefulla metaller som guld har alltid ett värde, oavsett skick. I vilket skick är klockan som helhet? Går alla funktioner att använda? Är den repig eller kantstött? Saknas delar? Allra bäst är om klockan kommer med originalbox, kvitton och annan dokumentation som servicehistorik.

   

  Limiterade klockor är ofta extra värdefulla

  Klockans design och utseende kan också påverka värdet. Generellt är limiterade modeller och mer värda än klockor som tillverkats i stora serier. Klockor i ovanliga material, utförande och färgkombinationer tenderar också att vara efterfrågade än standardmodellen av samma klocka. Men inte alltid, ibland är efterfrågan på den klassiska utgåvan av viss klocka större och vilket driver upp priset. Det beror helt på märke, modell och utförande.

  Det finns också klockor som trots att de såldes i kraftigt begränsade upplagor inte betingar särskilt höga priser på andrahandsmarknaden. Ett exempel är Omega Speedmaster 125, en moderniserad version av Speedmastern som tillverkades i endast 2 000 exemplar 1973. Väldigt ovanlig, men betydligt billigare än en “vanlig” Speedmaster från samma period.

  Nyfiken på vad din klocka är värd? Ta gärna bilder på din klocka och skicka in till oss via formuläret ovan. Då kan vi kan hjälpa dig att ta reda på värdet snabbt och smidigt.

   

  Gör egen research online

  Om du har tagit reda på vilken klockmodell du har och har en god uppfattning om skicket kan du ta reda på ett ungefärligt pris genom att jämföra priserna på auktionssajter som säljer begagnade klockor. Du kan också titta på priserna på de begagnade klockor vi har i vår webbshop.

  Tittar du på en större auktionssajt så utgå varken från de högsta eller lägsta värdet på din klockmodell, de är i många fall missvisande. Bakom de riktigt låga priserna kan det ibland finnas oseriösa personer som säljer klockor som är i betydligt sämre skick än utlovat eller inte funkar alls. I värsta fall råkar du ut för en bedragare som säljer förfalskningar.

  En del säljare sätter också orimligt höga priser i förhoppningen att sälja klockan till någon som inte har koll. Räkna hellre på ett medelvärde för modellen du har, då få du ungefärlig bild av din klockas värde.

  KÖP VINTAGE KLOCKOR

  Sugen på en fin klocka? Kika i gärna vi vår webbshopp. Vi har alltid ett brett utbud av spännande vintageklockor och får regelbundet in modeller från populära märken.

  tack!

  Tack för din värderingsförfrågan!
  Shopping Cart
  There are no products in the cart!
  Totalsumma:
  0:-
  Totalsumma:
  0:-
  Continue Shopping
  0