Vad är en pantbank?

3 min läsning

Press

Datum 14 oktober 2019
innehåll Felix

Press

Datum 14 oktober 2019
innehåll Felix
Foto Förnamn Efternamn

Så fungerar en pantbank

På en pantbank kan du låna pengar snabbt med föremål som säkerhet, det kan exempelvis vara smycken i guld eller musikinstrument. Du lämnar in ditt föremål och få det värderat till en summa som du sedan lånar av pantbanken. Föremålets värde blir alltså din lånesumma. Fördelen med att låna hos en pantbank är att vi inte har några inkomstkrav och vi gör inte heller någon kreditprövning.

Pantbanken förvarar sedan föremålet, eller panten, på en bestämd tid. Låntagaren kan när som helst hämta ut sin pant eller förlänga lånet. Man kan också välja att inte hämta ut sina föremål om så önskas och man blir inte återbetalningsskyldig.

Vad kan man pantsätta?

Äger du ett smycke, konstföremål, vintagekläder, teknikprylar, klockor, guld, eller annat föremål med andrahandsvärde? Då kan du låna pengar hos Sefina med din vara som säkerhet. Det centrala för att du ska kunna låna på ett föremål eller vara är att det finns ett andrahandsvärde.

Smycken har ofta ett högt värde då de i regel är tillverkade i exklusiva material som ädelstenar och ädelmetaller som platina, silver och guld. Självklart får du mer pengar för ett smycke som är i bra skick.

Guld går alltid att panta

Vi på Sefina Pantbank erbjuder alltid konkurrenskraftiga guldpriser. Har du ett smycke eller annat föremål i guld kan det därför vara värt att ta en titt i byrålådorna eller värdeskåpet därhemma. Bijouterier betingar däremot i regel ett lägre värde och det är inte alltid vi kan låna på dem, då de ofta är tillverkade av enklare metaller och material.

Ränta på lån hos Sefina

Du betalar ränta på lånet precis som hos en vanlig bank, hos Sefina är räntan olika beroende på var i Sverige du lånar. Observera att räntan är avdragsgill, vilket betyder att du kan dra av den i din deklaration. Det tillkommer även en expeditionsavgift på 50 kronor för varje lån. Läs mer om vad det kostar att låna här.

Så går det till hos Sefina Pantbank:

    1. Fri värdering
      Ta med föremålet till någon av våra butiker för en fri värdering. Våra experter värderar det medan du väntar, och du får besked direkt på plats. Vill du få en preliminär värdering kan du även värdera online här. Det är föremålets värde som avgör hur mycket du får låna. Om du inte har möjlighet att besöka en butik kan du även skicka in ditt föremål till oss genom att beställa vår vintagebox.
    2. Få pengar direkt
      Om du accepterar värderingsvärdet blir du lånekund hos oss. Du får dina pengar direkt i handen eller insatta på ditt kontoDu bestämmer själv om eller när du vill hämta ut din vara och lösa lånet. Ett standardlån löper på 3 månader, räntan löper månadsvis och är fullt avdragsgill. Läs mer om att sälja guld här.
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Totalsumma:
0,00:-
Totalsumma:
0,00:-
Continue Shopping
0