Snabba pengar 2022 - 7 sätt att snabbt tjäna extra pengar - Sefina

Snabba pengar 2022

SJU ENKLA SÄTT ATT SNABBT TJÄNA EN EXTRA SLANT

Är du i behov att snabba pengar? De flesta av oss kan hamna i en situation där vi behöver få in pengar snabbt. Anledningarna till att man behöver pengar akut kan förstås vara många. Här ger vi några tips på hur du snabbt kan få ihop pengar – oavsett anledning.

Har du värdeföremål hemma du inte använder som guldsmycken? Panta dem och få pengar snabbt. Klicka på knappen nedan och beställ hem din pantbox.

Beställ hem en pantbox

Härmed godkänner jag att Sefina hämtar ut mina adressuppgifter för att skicka en pantbox

Godkänn

Är du i behov att snabba pengar? De flesta av oss kan hamna i en situation där vi behöver få in pengar snabbt. Anledningarna till att att man snabbt behöver få in pengar kan vara många. Kanske har du fått en oväntad räkning som inte går att skjuta upp.

Det kan röra sig om allt ifrån att en läcka i badrummet, ett akut tandläkarbesök, att bilen gått sönder eller att du fått någon annan oväntad utgift som måste betalas snabbt. Kanske har du fått ett erbjudande som är allt för bra för att missa och som innebär att du kommer spara pengar på längre sikt.

Men vad gör man då? Till att börja med ska du ta det lugnt. I flesta fall finns det sätt att få in pengar bara man tänker efter lite. För att göra saken ännu enklare har vi samlat våra bästa tips just för dig som behöver ihop en slant riktigt snabbt i den här artikeln.

 

1. Sälj grejer du inte behöver

Se dig omkring hemma. Har du prylar som du inte använder särskilt mycket? Handen på hjärtat, hur mycket spelar du egentligen på spelkonsolen du köpte senaste black friday? Behöver du verkligen en extra teve i sovrummet? Kanske har du kläder och andra prylar som är värda en slant på andrahandsmarknaden.

Skinnjackor, kvalitetsskor, väskor och andra accessoarer kan vara värda mycket pengar om de är av rätt märke. Gamla seriealbum, filmer och vinylskivor kan också vara värda en rejäl slant. Att sälja dem är ett smart sätt att tjäna snabba pengar.

Det kan mycket väl vara värt besväret att se sig om hemma även om du vet säkert att du inte har några enskilda föremål som är värda stora pengar. Har du många olika prylar som är värda en mindre summa var för sig kan det sammanlagda värdet snabbt bli ganska mycket. Glöm inte att se efter i gamla byrålådor och på vinden. Med största sannolikhet kommer du hitta ett flertal prylar som går att sälja. Har du smycken i guld hemma har du guldläge nu. Guldpriset är väldigt högt och du kan få riktigt bra betalt om du säljer ditt guld.

Om du är osäker på hur mycket dina prylar är värda kan du alltid vända dig till oss på Sefina Pantbank. Vi erbjuder alltid kostnadsfri värdering, oavsett om du väljer att bli kund hos oss eller inte.

 

2. Tjäna snabba pengar på loppis

Se efter i förråd och byrålådor en extra gång. Det kan vara väl värt besväret även om du inte hittar några Ming-vaser, märkesklockor eller signerade Beatles-album. De där småprylarna som avlagd skidutrustning, badmintonracketar, kläder och inredningsattiraljer kan mycket väl falla någon annan på läppen.

Samla sedan ihop allt och anordna en loppis. Antingen ställer du upp ett bord i ditt område eller så hyr du bord på en “proffsloppis” nära dig. Inomhus-loppisar finns i de flesta städer. Googla eller kika på sidor som svenskaloppisar.se för att hitta en nära dig.

 

3. Snabba pengar på marknadsundersökningar

Det finns flera företag som håller undersökningar för att hjälpa företag att utveckla sina produkter och marknadsföra dem på ett mer effektivt sätt. Du kan hjälpa dem genom att medverka i just sådana undersökningar. Vissa undersökningar går att fylla i online eller så svarar du på frågor över telefon.

I andra fall kan du behöva medverka i en panel hos undersökningsföretaget. För ditt besvär kan du, beroende på omständigheter, få en ersättning på upp till 500-600 kronor per tillfälle. Ett välkommet tillskott till hushållskassan!

Tänk på att undersökningsföretagen ibland är ute efter personer med särskilda erfarenheter eller i vissa åldersgrupper. Ibland vill de ha person över 65 som har erfarenhet av en viss typ av pensionsförsäkring, i andra fall letar de efter småbarnsföräldrar under 40 år eller högskolestudenter under 22 år.

Anmäl dig direkt hos så många undersökningsföretag som möjligt så ökar chansen att de hör av sig till dig. Du kan också kolla runt på nätet efter mindre undersökningar du kan göra snabbt. Online-undersökningarna ger visserligen mindre pengar var för sig. Å andra sidan kan du medverka i flera under kortare tid och snabbt få in pengar från flera håll.

 

4. Tjäna pengar på din blogg

Bloggar du eller har du en hemsida? Ett sätt att snabbt tjäna pengar är att göra reklam på din webbsida. Bäst blir du om du kan få in annonser för något företag som har anknytning till just det ämne du skriver om. Bloggar du om sport eller mode, kan du göra reklam för eller länka till företag som säljer mode eller sportprylar.

Det finns flera företag inom så kallad affiliate-marketing (företag som fungerar som en länk mellan dig som bloggare och företag som vill göra reklam för sina produkter) som hjälper dig att komma igång och hitta sponsorföretag som passar just din blogg eller webbsida. Ett vanligt upplägg är att du får betalt per klick på annonsen på din webbsida. Men det händer också att du får en viss procent på varje försäljning.

 

5. Tjäna pengar som hund- eller kattvakt

Om du har tid över på kvällar, helger eller vardagar kan du hjälpa folk som behöver hjälp med passning och rastning av sina husdjur. I många fall kan det betala sig riktigt bra. Kolla in sajter som dogbuddy.com och grannar.se, där annonserar folk som behöver hjälp med just hund- och kattvaktning.

Har du tur kan du hitta ett djur som regelbundet behöver sällskap nära dig och därmed få in en fast extra inkomst. På grannar.se annonserar också folk som behöver hjälp med andra hushållsnära tjänster som städning, matlagning, vattna blommor och enklare hantverkstjänster.

 

6. Bli en del av gig-ekonomin

På senare år har den så kallade gig-ekonomin fullkomligen exploderat. De flesta har vid det här laget hört talas om företag som Über och Foodora. De här företagens affärsidé är att koppla ihop folk som behöver en tjänst med personer som är villiga att utföra dem. Företagen använder en app eller webbsida för att koppla kunden och utföraren.

Om du har bra kondis och har en bra cykel kan du tjäna pengar genom att ansluta dig till exempelvis Foodora som specialiserat sig på att köra ut mat från anslutna restauranger. Har du bil kan du bli Über-chaufför på deltid.  Lönen är oftast inte jättehög, men om du har tid över och behöver tjäna snabba pengar kan det vara väl värt att testa.

 

7. Hyr ut ett rum

Har du plats över hemma och kan tänka dig att dela din lägenhet med en annan person kan det vara en idé att hyra ut ett rum. I dagens Sverige finns det alltid folk som letar bostad. Bor du i en större stad kommer det inte vara svårt att hitta en hyresgäst, oavsett vilket område du bor i. Fördelen är att du kan ta ut hyran för de första månaderna i förskott och snabbt få in pengar i en klumpsumma. Oftast kan du också ta ut en depositionsavgift (som dock måste betalas tillbaka senare). Men tänk på att hyran måste vara rimlig. Tar ut för mycket i hyra kan du bli återbetalningsskyldig i efterhand. Kolla hos Boupplysningen om du är osäker.

Glöm heller inte att skriva ett giltigt kontrakt med din hyresgäst. Då vet ni både vad som gäller och risken för konflikter minskar. Vi rekommenderar också att du ringer till eventuella tidigare hyresvärdar och ber om referenser.

 

Låna pengar hos oss på Sefina Pantbank

Om du snabbt behöver få in pengarna kan ett alternativ vara ta ett lån hos oss på Sefina Pantbank. Vi lånar ut pengar med värdeföremål som säkerhet. Fördelen med ett lån hos oss är att du har möjligt att behålla ditt föremål om du vill. Säljer du en gammal familjeklenod på blocket är den av uppenbara skäl borta för alltid. Dessutom riskerar du aldrig att bli återbetalningsskyldig om du inte kan betala tillbaka lånet.

 

Så går det till:
Ta med en värdesak till någon av våra butiker eller beställ våra vintagebox (ett värdepaket för dina värdesaker) här på sefina.se. Vår personal hjälper sedan dig att värdera dina föremål utan kostnad. Du kan sedan låna pengar upp till föremålet värde. Vi behåller dina saker under tiden som säkerhet för lånet. Under tiden betalar du ränta på lånet. Självklart kan du när som helst lösa ut ditt föremål genom att betala tillbaka lånet och räntan. Om du behöver längre tid på dig och vill ha tillbaka föremålet går det utmärkt att förlänga lånet tills du fått ordning på din ekonomi.

Du kan använda alla möjliga typer av föremål som säkerhet när du lånar pengar av oss. I princip allt som har ett värde på andrahandsmarknaden. Går något att sälja kan du låna pengar på det hos oss. Vanliga föremål att låna på är smycken, klockor, konst, musikinstrument, inredning, modeaccessoarer och inte minst guld – just nu är guldpriset riktigt högt!

LÅNA PENGAR MED DINA VÄRDESAKER SOM SÄKERHET

Behöver du snabba pengar? Vi erbjuder fördelaktiga pantlån med dina värdesaker som säkerhet. Du kan belåna allt från smycken, klockor och märkesväskor till mobiltelefoner, elektronik, musikutrustning. Värdera dina saker snabbt och smidigt online så återkommer vi med prisrekommendation och låneerbjudande.

tack!

Tack för din värderingsförfrågan!
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Totalsumma:
0:-
Totalsumma:
0:-
Continue Shopping
0