Snabba pengar 2023

SJU ENKLA SÄTT ATT SNABBT TJÄNA EN EXTRA SLANT

Är du i behov snabba pengar? De flesta av oss kan hamna i en situation där vi behöver få in pengar snabbt. Anledningarna till att man behöver pengar akut kan förstås vara många, men i en ekonomisk kris spelar bakgrunden mindre roll. Då är man främst intresserad av lösningar. Här ger vi några tips på just det – hur du snabbt kan få ihop pengar, oavsett anledning.

Har du hamnat i en svår ekonomisk situation och är i behov av snabba pengar? Det är något som kan drabba de allra flesta.

Det kan röra sig om allt ifrån att en läcka i badrummet, ett akut tandläkarbesök, att bilen gått sönder till att du fått någon annan oväntad utgift som måste betalas snabbt. Kanske har du fått ett erbjudande som är allt för bra för att missa och som innebär att du kommer spara pengar på längre sikt.

Men vad gör man då när pengarna måste in och det brinner i knutarna? Till att börja med ska du ta det lugnt. I flesta fall finns det sätt att få in pengar bara du tänker efter lite. För att göra saken lite enklare har vi samlat våra bästa tips just för dig som behöver få ihop en slant riktigt snabbt, i den här artikeln.

 

1. Sälj grejer du inte behöver

Se dig omkring hemma. Har du prylar som du inte använder särskilt mycket? Handen på hjärtat, hur mycket spelar du egentligen på spelkonsolen du köpte senaste Black friday? Behöver du verkligen en extra tv i sovrummet? Kanske har du vintage modeprylar som märkesväskor, solglasögon eller kvalitetsskor som kan vara värda en slant på andrahandsmarknaden.

Skinnjackor, kvalitetsskor, väskor och andra accessoarer kan faktiskt vara värda mycket pengar om de är av rätt märke och i bra skicka. Gamla seriealbum, filmer och vinylskivor kan också betinga en rejäl slant om du har tur. Att sälja dem är ett smart sätt att tjäna snabba pengar.

Det kan mycket väl vara värt besväret att se sig om hemma även om du är ganska säker på att du inte har några enskilda dyrgripar liggandes som är värda stora pengar. Har du många olika prylar som är värda en mindre summa var för sig kan det sammanlagda värdet snabbt bli ganska mycket. Glöm inte heller att se efter i gamla byrålådor och på vinden. Med största sannolikhet kommer du hitta ett flertal prylar som går att sälja. Har du smycken i guld hemma har du guldläge nu. Guldpriset är väldigt högt och du kan få riktigt bra betalt om du säljer ditt guld.

Om du är osäker på hur mycket dina prylar är värda kan du alltid vända dig till oss på Sefina Pantbank. Vi erbjuder alltid kostnadsfri värdering, oavsett om du väljer att bli kund hos oss eller inte.

 

2. Tjäna snabba pengar på loppis

Se efter i förråd och byrålådor en extra gång. Det kan vara väl värt besväret även om du inte hittar några Ming-vaser, märkesklockor eller signerade Beatles-album. De där småprylarna som gammal avlagd skidutrustning, tennisracketar, kläder och inredningsattiraljer kan mycket väl falla någon annan på läppen.

Samla sedan ihop allt och anordna en loppis. Antingen ställer du upp ett bord i ditt område eller så hyr du bord på en “proffsloppis” nära dig. Inomhus-loppisar finns i de flesta städer. Googla eller kika på sidor som svenskaloppisar.se för att hitta en nära dig.

 

3. Snabba pengar på marknadsundersökningar

Det finns flera företag som håller undersökningar för att hjälpa företag att utveckla sina produkter och marknadsföra dem på ett mer effektivt sätt. Du kan hjälpa dem genom att medverka i just sådana undersökningar. Vissa undersökningar går att fylla i online eller så svarar du på frågor över telefon.

I andra fall kan du behöva medverka i en panel på plats hos undersökningsföretaget. För ditt besvär kan du, beroende på omständigheter, få en ersättning på upp till 500-600 kronor per tillfälle skattefritt. Ett välkommet tillskott till hushållskassan och inte illa för en eller två timmars jobb!

Tänk på att undersökningsföretagen ibland är ute efter personer med särskilda erfarenheter eller i vissa åldersgrupper. Ibland vill de ha person över 65 som har erfarenhet av en viss typ av pensionsförsäkring, i andra fall letar de efter småbarnsföräldrar under 40 år eller högskolestudenter under 22 år.

Anmäl dig direkt hos så många undersökningsföretag som möjligt, då ökar chansen att de hör av sig till dig. Du kan också kolla runt på nätet efter mindre online-undersökningar du kan göra snabbt. Online-undersökningarna ger visserligen mindre pengar var för sig. Å andra sidan kan du medverka i flera under kortare tid och snabbt få in pengar från flera håll.

 

4. Tjäna pengar på din blogg

Bloggar du eller har du en hemsida? Ett sätt att snabbt tjäna pengar är att göra reklam på din webbsida. Bäst blir du om du kan få in annonser för något företag som har anknytning till just det ämne du skriver om. Bloggar du om sport eller mode, kan du göra reklam för eller länka till företag som säljer mode- eller sportprylar.

Det finns flera företag inom så kallad affiliate-marketing (företag som fungerar som en länk mellan dig som bloggare och företag som vill göra reklam för sina produkter) som hjälper dig att komma igång och hitta sponsorföretag som passar just din blogg eller webbsida. Ett vanligt upplägg är att du får betalt per klick på annonserna på din webbsida. Men det händer också att du får en viss procent på varje försäljning.

 

5. Tjäna pengar som hund- eller kattvakt

Om du har tid över på kvällar, helger eller vardagar kan du hjälpa folk som behöver hjälp med passning och rastning av sina husdjur. I många fall kan det betala sig riktigt bra och det är många som passat på att skaffa husdjur under Covid-epidemin. Kolla in sajter som dogbuddy.com och grannar.se, där annonserar folk som behöver hjälp med just hund- och kattvaktning.

Har du tur kan du hitta ett djur som regelbundet behöver en extramatte eller -husse nära dig och därmed få in en fast extra inkomst. På grannar.se annonserar också folk som behöver hjälp med andra hushållsnära tjänster som städning, matlagning, vattna blommor och enklare hantverkstjänster.

 

6. Bli en del av gig-ekonomin

På senare år har den så kallade gig-ekonomin fullkomligen exploderat. De flesta har vid det här laget hört talas om företag som Über och Foodora. De här företagens affärsidé är att koppla ihop folk som behöver en tjänst med personer som är villiga att utföra dem mot betalning. Företagen använder en app eller webbsida för att koppla ihop kunden och utföraren.

Om du har bra kondis och har en bra cykel kan du tjäna pengar genom att ansluta dig till exempelvis Foodora som specialiserat sig på att köra ut mat från anslutna restauranger. Har du bil kan du bli Über-chaufför på deltid. Lönen är oftast inte jättehög, men om du har tid över och behöver tjäna snabba pengar kan det vara väl värt att testa.

 

7. Hyr ut ett rum

Har du plats över hemma och kan tänka dig att dela din lägenhet med en annan person kan det vara en idé att hyra ut ett rum. I dagens Sverige finns det alltid folk som letar bostad. Bor du i en större stad kommer det inte vara ett problem att hitta en hyresgäst, oavsett vilket område du bor i. En fördel är att du kan ta ut hyran för de första månaderna i förskott och snabbt få in pengar i en klumpsumma. Oftast kan du också ta ut en depositionsavgift (som självklart måste betalas tillbaka senare). Men tänk på att hyran måste vara rimlig. Tar du ut för mycket i hyra kan du bli återbetalningsskyldig i efterhand. Kolla hos Boupplysningen om du är osäker på hur reglerna ser ut.

Glöm heller inte att skriva ett giltigt kontrakt med din hyresgäst. Då vet ni båda vad som gäller och risken för konflikter minskar. Vi rekommenderar också att du ringer till eventuella tidigare hyresvärdar och ber om referenser.

 

Låna pengar hos oss på Sefina Pantbank

Om du snabbt behöver få in pengarna kan ett alternativ vara ta ett lån hos oss på Sefina Pantbank. Vi lånar ut pengar med värdeföremål som säkerhet. Fördelen med ett lån hos oss är att du har möjligt att få tillbaka ditt föremål om du vill genom att lösa ut det igen. Säljer du en gammal familjeklenod på Blocket är den av uppenbara skäl borta för alltid. Dessutom riskerar du aldrig att bli återbetalningsskyldig om du inte kan betala tillbaka lånet när du lånar hos oss. Något som inte är fallet om du tecknar ett vanligt konsumtionslån.

 

Så går det till:
Besök någon av våra butiker och ta med dig en värdesak, eller beställ vår pantbox via Digipant, vår digitala tjänst. Oavsett vilket alternativ du väljer kommer vår personal att hjälpa dig med en kostnadsfri värdering av dina föremål. Du kan sedan låna upp till värdet av ditt föremål. Vi kommer att behålla dina föremål som säkerhet under låneperioden. Naturligtvis har du möjlighet att lösa ut ditt föremål när som helst genom att betala tillbaka lånet och räntan. Om du behöver mer tid och fortfarande vill behålla ditt föremål kan du förlänga lånet tills din ekonomiska situation stabiliseras.

Vi accepterar olika typer av föremål som säkerhet när du lånar pengar av oss. I princip kan vi belåna allt som har ett värde på andrahandsmarknaden. Om det går att sälja kan du få ett lån baserat på det hos oss. Vanliga föremål som ofta används som säkerhet är smycken, klockor, konstverk, musikinstrument, inredningsföremål, modeaccessoarer, moderna mobiltelefoner och framför allt guld – speciellt med tanke på att guldpriset för närvarande är mycket högt!

LÅNA PENGAR MED DINA VÄRDESAKER SOM SÄKERHET

Få snabba pengar genom våra förmånliga pantlån där du kan använda dina värdesaker som säkerhet. Oavsett om det är smycken, klockor, märkesväskor, mobiltelefoner, elektronik eller musikutrustning, kan du låna pengar genom att värdera dina föremål smidigt via vår digitala tjänst Digipant. Vi återkommer sedan med prisrekommendation och ett låneerbjudande. Ta steget mot snabba pengar redan idag!

Shopping Cart
There are no products in the cart!
Totalsumma:
0,00:-
Totalsumma:
0,00:-
Continue Shopping
0