Stockholm – Götgatan

Sefina Pantbank - Götgatan 34, Stockholm - Gatuvy av butiken

Sefina Pantbank – Götgatan 34 – Stockholm

Välkommen till Sefina Pantbank på Södermalm i Stockholm. Du hittar oss på Götgatan 34, högst upp på toppen, eller pucken som många söderbor säger, av Götgatsbacken. Här har vi hållit till sedan 1984, då två äldre butiker slogs ihop till en.

Området

Söder bjuder på massor av sevärdheter och mysiga platser. Här finns mängder av trevliga butiker, mysiga restauranger, pubar och småkaféer. Från butiken är det gångavstånd till Söders höjder, ett promenadstråk som löper ovanför Söder Mälarstrand med en maffig utsikt över Riddarfjärden, Stadshuset och Norr Mälarstrand på andra sidan.

Katarinahissen med berömda restaurang Gondolen ligger ett stenkast från butiken, bara ett par minuters gångväg om du tar Götgatan norrut mot Slussen. I närheten finns också Mosebacketorg med Södra teatern och populära Mosebacketerassen, ta Hökens gata eller Svartens gata från Götgatan så är du där.

Kommunikationer och parkering

Hit hittar du lätt. Ett alternativ är att ta tunnelbanan till station Slussen. Välj uppgången mot Götgatan, när du kommer ut på gatan går du till vänster. Du bör se butiken direkt. Det går också bra att åka till Medborgarplatsen och gå upp vid Björns Trädgård. Gå sedan Götgatan norrut ca 200 motor uppför Götgatsbacken.

Innerstadsbussarna är också ett alternativt, ett flertal linjer stannar vid Slussen. Kan du tänka dig en längre promenad är det även möjligt att ta pendeltåget till Södra station – då får man en promenad på 5-10 minuter genom Söder på köpet. Åker du bil rekommenderar vi att du parkerar uppe vid Mosebacketorg eller i parkeringshuset vid Medborgarplatsen.

Specialiteter och utbud

Som modern pantbank lånar vi på allt möjligt. Därför har vi också genom åren skaffat oss goda kunskaper inom en rad områden. Vi kan det mesta om allt från guld, diamanter, silver, klockor och musikinstrument till keramik, glas och teknik. Letar du efter något fint att ge bort bör Sefina Götgatan vara ett alternativ som står högt på listan. Vi hjälper dig hitta den perfekta presenten eller varför inte ett tjusigt smycke till dig själv. Självklart står vi gärna till tjänst med fri värdering av dina föremål.

Se vårt utbud av produkter online här i vårt egna hörn av Sefina Vintage Shop.

Språk:

Vi talar svenska, engelska och arabiska

Öppettider:

Vardagar: 10 – 18
Lördagar: 11 – 15
Dag före helgdag: 10 – 13

Telefon: 08-642 21 40

E-post: gotgatan@sefina.se

Butikschef: Ingrid