Lund – Skomakaregatan 9

Sefina Pantbank - Skomakaregatan 9, lund - Gatuvy butiken

 

Sefina Pantbank – Skomakaregatan 9 – Lund

Välkommen till Sefina Pantbank i Lund. Du hittar oss på Skomakaregatan 9. Vi slog upp dörrarna den 4 juni 2012 och är den den yngsta av alla Sefinas butiker. Faktum är att vi är den första pantbanken i Lund på närmare 50 år. Den sista pantbanken som var verksam här innan oss stängdes redan 1965.

Området

Pantbanken ligger på Skomakargatan ett par minuters gång från Lunds berömda domkyrka. Domkyrkan som byggdes redan år 1145 är Sveriges mest besökta kyrka och Nordens främsta romanska katedral. I domkyrkans källare finns lokalkändisen Jätten Finn, en stenfigur som även är huvudfigur i en berömd barnsaga. En bit längre bort ligger Botaniska trädgården, Konsthallen och Lunds universitet.

Kommunikationer och parkering

Butiken ligger i centrala Lund så det är enkelt att ta sig till oss med kommunala färdmedel. Bussarna går från Stortorget, Saluhallen och Mårtenstorget som alla är centrala mötesplatser och ligger i närheten av butiken. Det går också att kliva av vid Boluftsplatsen och Bankgatan som är ännu närmare.

Det kan vara lite knepigt med parkering i direkt anslutning till butiken, särskilt under helger och efter kontorstid. Men på gatan utanför butiken finns en handfull platser och det går även att ställa bilen på Mårtenstorget efter 15.00.

Specialitet och utbud

Som pantbank lånar vi på alla slags värdeföremål och har därför ett brett sortiment av spännande produkter i alla prisklasser. Kika gärna på vårt utbud av spännande produkter online i Sefina Vintage Shop. Självklart har vi ett stort utbud av fina föremål i guld och andra ädelmetaller. Hos oss får du också ett svårslaget guldpris och förmånliga villkor på lån om du överväger att sälja ditt guld.

Vi har ofta ett stort urval av fina designersmycken i butiken. Inte sällan från Wiwen Nilsson (1897-1974), en omtalad silversmed och designer som länge bodde och var verksam i Lund. Wiwen Nilsson var en av de främsta företrädarna för den Skandinaviska modernismen och hade rentav en butik i New York under 1940-talet. Föremål som designats av Nilsson är alltid populära och går i regel för höga priser, så det är alltid roligt när vi får in något som tillverkats av honom. Vi är också väldigt stolta över vårt skyltfönster ut mot gågatan. Där står alltid någon och kikar längtansfullt på föremålen.

Språk

Svenska och engelska

Öppettider:

Vardagar: 10-18
Helger: Stängt
Dag före helgdag: 10-13

E-post: lund@sefina.se

Telefon: 046-288 10 05