Lån utan inkomst - Låna pengar värdesaker som säkerhet

Lån utan inkomst

Låna pengar med värdesaker som säkerhet

Behöver du ett lån men saknar fast jobb? Hos oss går det utmärkt att låna pengar ändå. Hos Sefina Pantbank lånar du pengar med värdeföremål som säkerhet. Du kan låna hur mycket pengar du vill – upp till föremålets värde –  och slipper kreditupplysning.

Låna pengar utan fast inkomst

De flesta behöver någon gång i livet teckna ett lån för att täcka en utgift eller kanske för att finansiera köp av en bostad. Många av oss behöver också vid ett eller flera tillfällen ett lite mindre lån med kortare löptid av en eller annan anledning.

 

Kanske har du fått en skada på bilen, en läcka i köket eller har något annat som behöver lagas. Kanske behöver du besöka tandläkaren akut eller står inför en annan kostnad som inte går att skjuta upp. Eller så har du råkat på en möjlighet att köpa någonting viktigt men har inte tillräckligt med pengar för att slutföra affären. Enkelt uttryckt. Du behöver få loss pengar. Snabbt.

För dig som inte har en fast anställning, driver eget, eller är projektanställd (vilket omfattar en allt större andel av befolkningen) kan det vara svårt att hitta lån till rimliga villkor. Men det är inte omöjligt – det finns flera alternativ som gör det möjligt att låna pengar utan inkomst. Här går vi igenom olika låneformer och berättar hur även du som inte har en fast inkomst kan låna pengar – utan att det behöver kosta skjortan.

 

Lån utan säkerhet med kort löptid

Idag finns det många lånealternativ att tillgå för privatpersoner. De senaste tio åren har marknaden för snabblån, alltså mindre blancolån (lån utan säkerhet) som ska betalas tillbaka inom relativt kort tid, formligen exploderat. Lånen är enkla att hitta på nätet och ansökningsprocessen är snabb och smidig. Oftast räcker det att fylla i sina uppgifter och signera med BankID, sen betalas pengarna ut till ditt konto.

Det är också enklare att bli godkänd för det här lånen än för motsvarande lån hos banken eller annat större låneinstitut. Vissa  snabblåneföretag godkänner till och med sökanden som har betalningsanmärkningar sedan tidigare, förhållandevis låga inkomster eller låg kreditvärdighet av andra skäl.

 

Nackdelar med snabblån

Snabblån och andra krediter som är lätta att få och löper över kort tid kan vara ett alternativ för personer som har dålig kreditvärdighet. Om du exempelvis har låg inkomst eller skulder är dina möjligheter att få ett vanligt privatlån till goda villkor begränsade. Snabblån kan då framstå som det enda alternativet. Man ska dock komma ihåg att räntan på snabblån är väldigt hög i förhållanden till andra krediter. Det är därför de kallas högkostnadskrediter. Det blir helt enkelt snabbt dyrt att ta ett snabblån. Betalar du inte tillbaka i tid kan det till och med bli väldigt dyrt på grund av den höga räntan och tillhörande förseningsavgifter och dröjsmålsräntor.

 

Oftast krävs inkomst när du lånar utan säkerhet

Även om det finns undantag så tillåter de flesta snabblåneinstitut inte sökanden som inte har någon inkomst. I regel krävs det att du har en årlig inkomst på minst 120 000 till 160 000 kronor, även om enskilda långivare kan ha högre eller lägre krav. Saknar du inkomst är du därför i praktiken utestängd från den reguljära lånemarknaden.

Vad är då alternativet om man inte har tillräckligt hög inkomst eller av andra skäl vill undvika att ta ett snabblån? Ett sätt  är att låna pengar hos en pantbank. Vi ska berätta mer om hur det går till att låna pengar utan inkomst hos en pantbank. Men först går vi igenom hur lån fungerar i största allmänhet.

 

Vad krävs egentligen för att låna pengar?

För att låna pengar, oavsett låneform, krävs alltid en motprestation. Vid alla lån så betalar du en ränta som kompensation för förmånen att få låna pengar. Räntan kommer du inte undan. Oavsett om det rör sig om ett smslån, större privatlån eller bostadslån. Det är så långivaren tjänar sina pengar, ingen lånar ut pengar gratis.

Vad som skiljer de olika låneformerna  åt är hur långivaren hanterar säkerheten för lånet.  Man kan grovt sett dela in lån för privatpersoner i två olika kategorier. Lån med säkerhet och lån utan säkerhet. Lån utan säkerhet kallas också blancolån eller privatlån.

 

Privatlån

Ett privatlån innebär att du lånar utan säkerhet och oftast är fri att använda pengarna till vad du vill. I stället för en materiell säkerhet är det du personligen som är säkerhet för lånet.

Eftersom det inte finns någon säkerhet för lånet som långivaren kan använda för att täcka förlusten som uppstår om du som låntagare inte har möjlighet att betala tillbaka tar de oftast ut en högre ränta. Långivare som lånar ut pengar utan säkerhet gör alltid en kreditupplysning innan de godkänner ansökningar.

Det gör de för att reda ut låntagarens återbetalningsförmåga, alltså att reda på om du klarar av att betala tillbaka lånet tillsammans med tillhörande räntor i tid. Långivaren är också skyldig enligt lag att göra en kreditupplysning, för att minska risken att folk drar på sig skulder som de sedan inte klarar av att betala.

 

Så kan du låna pengar utan inkomst

Vid större lån som bil- och bostadslån krävs alltid någon form av säkerhet. Oftast är det varan du lånar till som utgör säkerhet, alltså bilen eller bostaden. Om du inte kan betala tillbaka tar banken tillbaka säkerheten (i praktiken säljs den på exekutiv auktion via en mellanhand om lånet förfaller).

Vi på Sefina erbjuder pantlån. Pantlån är  låneform där du lånar med ett värdeföremål som säkerhet. När du lånar hos en pantbank som Sefina lämnar du in ett värdeföremål som säkerhet för lånet. Det kan röra sig om en klocka, ett smycke, en mobiltelefon ett musikinstrument eller något annat värdefullt.

Du får sedan möjlighet att låna pengar upp till föremålets värde. Har du ett föremål som är värt 20 000 kronor, kan du alltså låna upp till 20 000 kronor. Om inte vill eller kan betala tillbaka skulden, säljs föremålet på auktion.

 

Därför kan du låna pengar utan inkomst

Vid lån hos en pantbank fungerar panten (ditt värdeföremål) som en försäkring som täcker pantbankens kostnader. Det innebär att du aldrig riskerar att hamna i skuld, betalningsanmärkningar eller hamna hos Kronofogden. Det värsta som kan hända är att du inte får tillbaka ditt föremål.

En annan fördel med att låna hos en pantbank är att vi inte  behöver bry oss om din inkomst. Så länge du har ett föremål kan du alltså låna upp till det föremålets värde, oavsett hur din ekonomi ser ut i övrigt. Du kan alltså låna pengar utan inkomst. Har du ett föremål som är värt 50 000 kronor kan du låna precis så mycket, även om du inte har en krona i officiell inkomst.

 

Hur mycket pengar kan jag låna?

Hos oss kan i princip låna hur mycket som helst, förutsatt att du har värdeföremål vars värde motsvarar lånebeloppet. Din månadslön spelar ingen roll och det finns i praktiken ingen övre gräns för hur mycket du kan låna.

Om du har en Rolexklocka som är värd 150 000 kronor i nuvarande skick kan du låna 150 000 kronor, även om du saknar inkomst eller har betalningsanmärkningar. Din möjlighet att låna pengar avgörs alltså av värdet på dina föremål. Läs mer om hur mycket du kan låna och vad det kostar här.

 

Fördelar med ett lån hos en pantbank:

 

Låna pengar utan inkomst och utan UC

När du lånar pengar hos en pantbank som Sefina spelar din inkomst ingen roll. Du kan i praktiken låna hur mycket du vill utan inkomst, så länge du har ett föremål med motsvarande värde. Men visste du att du även slipper kreditprövningen helt och hållet?

Eftersom du lånar med ett värdeföremål som säkerhet behöver vi inte göra någon kreditupplysning, vare sig hos UC eller någon annanstans.

Många långivare gör sina kreditprövningar via Upplysningscentralen (UC). Upplysningscentralen är ett kreditupplysningsföretag som ägs gemensamt av de stora bankerna. De flesta större kreditgivare anlitar UC för att utreda låntagarens förmåga att betala tillbaka ett eventuellt lån.

Nackdelen med detta är att UC sparar alla förfrågningar i sitt register. Dessa förfrågningar ligger sedan kvar hos UC och är tillgängliga för alla kreditgivare som anlitar dem. Att ha många förfrågningar hos UC anses generellt vara ett tecken på att du har sämre ekonomi och kan försämra dina möjligheter att få ett lån i framtiden.

Vid större lån som billån och bostadslån anlitas så gott som alltid Upplysningscentralen. Det kan därför vara klokt att vända sig till en långivare som inte tar en UC om man behöver ett mindre kortfristigt lån. När du lånar pengar utan inkomst hos oss slipper du alltså kreditupplysningen helt och hållet. Din kreditvärdighet och möjlighet att få ett lån hos en annan långivare till goda villkor försämras inte överhuvudtaget när du lånar hos oss.

En annan fördel är att du aldrig riskerar att hamna i skuld när du lånar hos oss. Kan du inte betala tillbaka kommer inte Kronofogden och knackar på dörren. Det värsta som kan hända är att du inte får tillbaka ditt värdeföremål. Om ett lån inte betalas tillbaka säljer vi föremålet du belånat på auktion. Om föremålet säljs för mer än lånebeloppet betalar vi dessutom tillbaka vinsten till dig.

 

Vem kan låna pengar utan inkomst?

Hos oss på Sefina Pantbank kan vem som helst låna pengar utan inkomst. Vi struntar i din kreditvärdighet, inkomst och eventuella tidigare skulder. Du kan ha flera betalningsanmärkningar och ända låna pengar hos Sefina. Vi kan låna ut pengar trots att du har en betalningsanmärkning eftersom det alltid finns en säkerhet för lånet när du lånar pengar hos oss.

Tack vare säkerheten kan vi också ta ut en lägre ränta än vad du skulle ha fått om du lånat motsvarande summa hos ett snabblåneföretag.

 

tack!

Din vintagebox är beställd, och du kommer snart att få ett bekräftelsemail.
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Totalsumma:
0:-
Totalsumma:
0:-
Continue Shopping
0