Låna pengar utan inkomst

Låna pengar utan inkomst. Man håller en säck med pengar i sina händer.

De flesta behöver någon gång i livet ta ett mindre eller större lån för att täcka en utgift. Kanske har du fått en skada på bilen, en läcka i köket eller något annat som måste lagas. Kanske måste du besöka tandläkaren akut eller göra något annat som inte går att skjuta upp. Eller så har du råkat på en möjlighet att köpa någonting viktigt men har inte tillräckligt med pengar för att slutföra affären. Enkelt uttryckt. Du behöver få loss pengar. Snabbt.

Låna pengar billigare än snabblån

Idag finns det många lånealternativ att tillgå för privatpersoner. De senaste tio åren har marknaden för snabblån, alltså mindre blancolån (lån utan säkerhet) som ska betalas tillbaka inom relativt kort tid, formligen exploderat. Lånen är enkla att hitta på nätet och ansökningsprocessen är smidig. Oftast räcker det att fylla i sina uppgifter och signera med BankID, sen betalas pengar ut till ditt konto.

Det är också enklare att bli godkänd för det här lånen än vid motsvarande lån hos banken eller annat större låneinstitut. Ofta godkänner snabblåneföretagen sökanden som har betalningsanmärkningar sedan tidigare, förhållandevis låga inkomster eller låg kreditvärdighet av andra skäl.

Det här låter förstås bra om man har just låg kreditvärdighet och följaktligen begränsade möjligheter att få ett lån någon annanstans. Man ska dock komma ihåg att räntan på snabblånen är väldigt hög i förhållanden till andra krediter. Det är därför de kallas högkostnadskrediter. Det blir helt enkelt snabbt dyrt att ta ett snabblån. Betalar du inte tillbaka i tid kan det till och med bli väldigt dyrt på grund av förseningsavgifter och dröjsmålsräntor.

Även om det finns undantag så tillåter de flesta snabblåneinstitut inte sökanden som inte har någon inkomst. I regel krävs det att du har en årlig inkomst på minst 120 000 till 160 000 kronor. Vad är då alternativet om man inte har tillräckligt hög inkomst eller av andra skäl vill undvika att ta ett snabblån? Ett alternativ är att låna pengar hos en pantbank.

Låna pengar utan inkomst hos Sefina

Hos oss på Sefina Pantbank kan vem som helst låna, även de som helt saknar inkomst.  Vi struntar i din kreditvärdighet, inkomst och eventuella skulder sedan tidigare. Du kan faktiskt ha hur många betalningsanmärkningar som helst och ända låna pengar hos Sefina. Vi kan låna ut pengar trots betalningsanmärkning eftersom det alltid finns en säkerhet för lånet när du lånar pengar hos oss . Det kan vi göra eftersom vi erbjuder pantlån.

Ett pantlån innebär att du lämnar ett värdeföremål hos oss som säkerhet eller pant för ditt lån. Därefter kan du låna upp till det belopp föremålet är värt på andrahandsmarknaden. Har du exempelvis en klocka eller mobiltelefon som är värd 10 000 kronor kan du låna precis så mycket hos oss. Kom ihåg att det är föremålets nuvarande värde på andrahandsmarknaden som gäller, inte vad du betalade för varan när den var ny.

Tack vare säkerheten kan vi också ta ut en lägre ränta än vad du skulle ha fått om du lånat motsvarande summa hos ett snabblåneföretag. Om du inte har möjlighet att betala tillbaka ditt lån säljs det på auktion. På så sätt tar vi en mindre kreditrisk än vad en långivare som ger ut blancolån gör.

Låna pengar med låg ränta och mindre risk

Hos snabblånföretagen förfaller en inte betydelselös andel av lånen. Det händer om låntagaren av en eller annan anledning inte har  möjlighet att betala tillbaka lånet. Detta är naturligtvis inte bra för någon. Låntagare får dyra tilläggskostnader, hamnar hos kronofogden och blir eventuellt föremål för utmätning.

Långivarna blir inte heller lyckliga om ett lån förfaller. De får inte tillbaka sina pengar och kanske bara en bråkdel av räntekostnaderna som är det enda det tjänar på. Eftersom det här tråkigt nog är ganska vanligt, och särskilt vanligt förekommande i snabblåne-branschen där kunder redan får början har sämre ekonomi, måste företaget kompensera för bortfallet.

Det gör de genom att sätta en högre ränta, dyra uppläggningsavgifter och andra tilläggskostnader. Resultatet blir en lånprodukt som kort och gott är dyr. För att minimera risken för att detta händer kräver de flesta företag som erbjuder lån utan säkerhet att du har en fast anställning och inkomst, i regel minst 120 000 kronor.

Därför kan du låna pengar utan inkomst

Eftersom vi på Sefina har en säkerhet för lånet och kan sälja föremålen om kunden inte betalar tillbaka kan vi ta ut en lägre ränta. Du får därmed ett billigare lån.  Tack vare panten (föremålet du lämnar som säkerhet för ditt lån) behöver vi inte heller bry oss om din inkomst. Det spelar ingen om du har en sexsiffrig månadslön eller ingen alls.

En annan fördel är att du aldrig riskerar att hamna i skuld när du lånar hos oss. Kan du inte betala tillbaka kommer inte kronofogden och knackar på dörren. Det värsta som kan hända är att du inte får tillbaka ditt värdeföremål. Inga avgifter, inkassokostnader eller betalningsanmärkningar. Om ett lån betalas tillbaka säljer vi föremålet som är säkerhet på auktion. Om föremålet säljs för mer än lånbeloppet får du tillbaka överskottet.

Låna med betalningsanmärkning utan UC

När du lånar hos oss slipper du kreditprövning helt och hållet. Eftersom du lånar med ett värdeföremål som säkerhet behöver vi inte göra någon kreditupplysning, vare sig hos UC eller någon annanstans. Det är fördel om man vill låna men av olika skäl har dålig kreditvärdighet.

Ytterligare en fördel är att du slipper en notering hos Upplysningscentralen (UC). Upplysningscentralen är ett kreditupplysningsföretag som ägs gemensamt av de stora bankerna. De flesta kreditgivare anlitar UC för att utreda låntagarens förmåga att betala tillbaka ett eventuellt lån.

Nackdelen med detta är att UC sparar alla förfrågningar i sitt register. Dessa förfrågningar ligger sedan kvar hos UC och är tillgängliga för alla kreditgivare som anlitar dem. Att ha många förfrågningar hos UC anses generellt vara ett tecken på att du har sämre ekonomi och kan försämra dina möjligheter att få ett lån i framtiden.

Vid större lån som billån och bostadslån anlitas alltid UC. Det kan därför vara klokt att vända sig till en långivare som inte tar en UC om man behöver ett mindre kortfristigt lån. Det betyder att din kreditvärdighet inte försämras på grund av flera upplysningar hos Upplysningscentralen. Din förmåga att få ett lån hos en annan långivare till goda villkor är alltså oförändrad när du lånar hos oss.

Vad kan jag låna på?

Du kan låna på i princip vad som helst som har andrahandsvärde. Vanliga föremål att låna på är:

 • Klockor – Vi lånar på de flesta klockor som är i bra skick. Exklusiva märken som Rolex, Omega, Breitling är värda mest.
 • Guld – Guldtackor, smycken och andra föremål i guld
 • Smycken -Smycken i ädelmetaller och/eller med ädelstenar är oftast värda mest. Men även smycken i enklare metaller kan vara värda mycket om de kommer från en eftertraktad kollektion.
 • Musikinstrument – Gitarrer, basar, fioler. Vintageinstrument och kända märken som Gibson, Fender och Martin är värda mest.
 • Elektronik – Mobiltelefoner, laptops, stereoutrustning
 • Inredning – Möbler, designföremål m.m.
 • Silver – Matsilver, prydnadsföremål och andra inredningsattiraljer.

 

Hur mycket får jag låna utan inkomst?

Du kan i princip låna hur mycket som helst, förutsatt att du har värdeföremål som motsvarar lånet. Din månadslön spelar ingen roll och det finns i praktiken ingen övre gräns för hur mycket du kan låna.

Om du har en Rolexklocka som är värd 150 000 kronor i nuvarande skick kan du också låna 150 000 kronor,  även om du saknar inkomst helt eller har flera betalningsanmärkningar. Men kom ihåg att det fungerar tvärtom också, du får inte låna mer pengar bara för att du har en hög månadslön. Din möjlighet att låna pengar avgörs helt och hållet av värdet på dina föremål. Läs mer om hur mycket du kan låna här.

Låna pengar utan inkomst online – Så gör du

 1. Gå till Mina Lån 
 2. Skapa ett konto genom att fylla i dina uppgifter och signera med Bank-ID. Om du redan är registrerad hos Sefina räcker det att logga in med BankID.
 3. Fyll i och beskriv noggrant de saker du vill låna pengar på.
 4. Du får nu ett förtryckt värdepaket hem i brevlådan.
 5. Skicka in dina värdesaker i paketet.
 6. Nu kommer våra värderingsexperter att granska föremålen och sedan ge dig ett slutgiltigt prisförslag/lånebelopp via telefon eller e-post.
 7. Är du nöjd med beloppet? Lysande! Nu lägger vi upp ett lån som motsvarar föremålens värde.
 8. Dina pengar betalas ut till det konto du angett i samband med registreringen.

Låna pengar utan inkomst i butik – Så går det till

 1. Ta med dina värdesaker till närmsta Sefina-butik.
 2. Vår personal hjälper dig att värdera sakerna på på plats – självklart är värderingen helt gratis.
 3. Du får ett prisförslag/lånebelopp som motsvarar sakernas värde.
 4. Är du nöjd med lånebeloppet? Lysande! Vi hjälper dig att lägga upp ett lån och du får pengarna direkt i handen eller insatt på valfritt konto.

Läs mer om hur det går till att låna pengar hos Sefina här.

Läs mer om hur det går till att värdera föremål här.

Har du föremål i guld? Kolla in våra guldpriser här – bäst i branschen!

 

Sefinas kunder har gett oss snittbetyget:

Låna pengar utan inkomst Overall rating: ★★★★☆ 4.3 based on 9 reviews
5 1