Värdera smycken - Gratis värdering av smycken online i butik

Värdera smycken och guld

Värdera guld ocg smycken online eller i en av våra butiker

Hos oss kan du låna pengar på värdesaker som smycken på flera sätt. Beställ vår vintagebox och skicka in grejerna till oss. Eller, besök någon av våra butiker. Värderingen är helt gratis oavsett vilket alternativ du väljer.

Värdera dina smycken online – så går det till

Först och främst så behöver du fylla i ett formulär där du anger dina kontaktuppgifter som namn och mail, så att vi kan skicka vintageboxen till dig. Vi frågar inte efter mer uppgifter än så, det är inte förrän du bestämmer dig för att lämna in ett smycke hos oss som du behöver ange mer.

Du behöver också ta en bild av ditt föremål så att värderaren kan se skicket på ditt smycke. För just smycken är det bra om du kan få med bild på eventuella stämplar. På ringar sitter stämpeln ofta på insidan medan halsband och kedjor oftast har dem nära sitt lås. Örhängen kan ha stämplar på baksidan men det är inte helt ovanligt att örhängen saknar stämplar eftersom de är mindre. Om du har möjlighet, försök att ta flera bilder på ditt smycke så att du kan få en så rättvis värdering som möjligt.

Information vi behöver för att värdera dina smycken

I sista fältet är det bra om du beskriver smycket:

  • Material (exempelvis guld 18 karat)
  • Tillverkare/märke
  • Kvitto
  • Eventuellt slitage

Det är inget krav att du förser oss med alla dessa uppgifter ju mer info du anger desto bättre värdering kommer du att få. Så fort en av våra värderare har tittat på ditt smycke så kommer du att få en preliminär värdering till din mail. Vill du gå vidare och lämna in ditt smycke följer du bara anvisningarna i mejlet! 

Värdera smycken direkt i chatten

Du kan också klicka på chatt-rutan längst ner till höger på den här sidan. Starta en konversation så hjälper vi dig att värdera dina smycken direkt. Chatten är öppen mellan 10.00 och 17.00 under vardagar.

Värdera smycken i butik

Om du vill värdera i butik så tar du med ditt smycke till någon av våra butiker. Förse gärna värderaren med så mycket information som möjligt. Är föremålet i silver eller guld? I så fall vilken karathalt har metallen? Har du kvar kvitton eller annan dokumentation? Ta med dem.  Det går bra att besöka vilken av våra butiker som helst och lämna in ditt smycke. Oftast görs värderingen direkt och tar bara några minuter.

Värdering hos Sefina är helt fri och du binder inte upp dig på någonting. Du behöver inte låna på dina smycken om du inte vill, men om du så önskar hjälper vi dig gärna att låna på dina smycken. Läs mer om hur det går till att låna pengar här

Skulle du ha några frågor på vägen så får du gärna kontakta kundtjänst!

tack!

Din vintagebox är beställd, och du kommer snart att få ett bekräftelsemail.
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Totalsumma:
0:-
Totalsumma:
0:-
Continue Shopping
0