Våra experter

Lie

Senior valuation expert

Lie är Sefinas mest erfarna värderingsexpert. Hon är specialiserad på smycken, ädelstenar och armbandsur men har god erfarenhet av att värdera de flesta föremål. Lie har arbetat hos Sefina i 25 år och var dessförinnan anställd vid ett auktionshus. Förutom hennes gedigna praktiska erfarenhet är Lie utbildad i diamantgradering via GIA London, och i syntetiska och behandlade diamanter samt pärlgradering vid HRD Antwerpen. Lie brinner för sitt arbete eftersom hon tycker det är spännande att varje dag möta nya föremål, ta reda på fakta och ständigt lära sig nya saker.

Lie rekommenderar: ”Var rädd om dina saker, du vet aldrig vad de kan bli värda i framtiden!”

TIll onlinevärderingen!

Pernilla

Expert på svensk och kinesisk konst

SEFINA St: ERIKSGATAN, STOCKHOLM

Pernilla har inte mindre än två omfattande universitetsutbildningar i bagaget. Förutom en magisterexamen som konstvetare är hon utbildad Sinolog, specialist på konst från Kina, Öst- och Sydostasien. Hos Sefina arbetar hon som pantlånare med inriktning på konst. Pernilla beskriver sitt arbete som ”Antikrundan hardcore” där varje dag är en utmaning med nya spännande föremål som ska värderas. Utmaningen med jobbet tycker hon är att bedöma föremål ur flera perspektiv: Vad det är värt idag och kan tänkas vara värt i framtiden, samt risken för Sefina och värdet för kunden. Det konstigaste föremålet Pernilla har värderat är en metalldetektor.

Pernilla rekommenderar: ”Köp konst och design för att du gillar det. Följ hjärtat, alltid!”

Vi värderar gärna din konst

Johan

Expert på allmänna gods

SEFINA ROSENLUNDSGATAN,  GÖTEBORG

Johan har arbetat som legitimerad pantlånare i drygt 20 år. Han har under årens lopp skaffat sig en bred kompetens när det gäller värdering av olika slags föremål. Johan värderar helst musikinstrument, Hifi-utrustning och finare klockor då han uppskattar hantverkskunnandet och kvalitetstänket bakom dessa föremål. Det svåraste med jobbet tycker han är att sätta ett rättvist värde på udda konstföremål och samlarobjekt. Johan vill gärna uppmuntra alla som har föremål hemma att ringa Sefina om de är intresserade av andrahandsvärdet.

Johan rekommenderar: ”Kom in till närmsta butik för en gratis värdering, eller för rengöring av dina guldsmycken!”

TIll onlinevärderingen

Claes

Gitarrexpert

SEFINA ÖSTERGATAN, MALMÖ

Claes har en bakgrund inom auktionsbranschen vilket kommer väl till pass i yrket som värderingsman. Han har arbetat hos Sefina i 24 år och har under årens lopp värderat de flesta typer av föremål såsom guld, konstglas, porslin antikviteter och musikinstrument. Eftersom Claes har ett brinnande intresse för musik och själv har varit samlare av gitarrer, uppskattar han extra mycket att få värdera gitarrer. Claes upplever att det har blivit vanligare med falska klockor och falskt guld på marknaden de senaste åren. Han vill därför rekommendera alla som funderar på att köpa något värdefullt:

Claes rekommenderar: ”Spara kvitton och annan dokumentation kring varor du köper.”

Värdera dina instrument här