Blogg

Vad är den värd?

Publicerat 2017-07-19
av Sefina

Du har säkert sett de klassiska tv-programmen som Antikrundan eller motsvarande där de tittar på gamla föremål och gissar på dess värde. Det är häftigt att se föremålen få se nytt ljus där det ofta finns en grundlig historia bakom. Du kan också få reda på vad ditt föremål är värd, kanske har du ärvda smycken eller en tavla som hänger på väggen från en släkting? Det går att få reda på vad den är värd, enkelt och gratis!

Ett föremål kan förstärka emotionellt tack vare sin historia. En gåva från din morfar, en studentpresent från din kusin kan göra att du knyter an till föremålet. Men tyvärr påverkar det här sällan värdet på ett föremål och det ser man ofta i tv-programmen att det blir platt fall på grund av det.

Vi har tidigare skrivit guider om hur man värderar konst och hur man värderar smycken. Hos oss på Sefina är det viktigt för oss att du känner dig trygg i din värdering och får en rättvis värdering. Vi besitter expertis inom många områden, allt från specialister på guld, silver, stenar till konst och mattor – vi kan vår sak!

För oss är den allra roligaste frågan att få ”Vad är den värd?”. Har du ett föremål du vill få värderat? Då kan vi erbjuda två alternativ:

  1. Värdera online – skicka in bilder och beskriv ditt föremål och få värdering via mail.
  2. Besök en butik – få ditt föremål värderat direkt i butik medan du väntar.

Båda alternativen är så klart gratis! Välj det alternativ som passar dig så hjälper vi dig att låna pengar på dina värdesaker.