SEFINA PANTBANK

VI BETALAR FÖR DITT GULD

Skicka in ditt guld via vår pantbox för att få det värderat av våra experter och därefter får du välja om du vill sälja eller belåna ditt guld.

[authBankID]
next section

SÄLJ GULD MED SEFINA PANTBANK

Har du guld hemma som du inte använder eller hellre vill förvandla till pengar? Då kan du sälja ditt guld med hjälp av oss på Sefina Pantbank. Vi erbjuder gratis värdering och högre guldpriser än någonsin.

LÅNA ONLINE – VAD ÄR DEN VÄRD?

Testa vår lånekalkylator! Dra föremålen till värderingscirkeln för att se hur mycket man brukar kunna låna på vissa föremål, klicka dig sedan vidare för att låna online på ditt eget föremål.

*Pantvärdet är ett exempel på vad en produkt i gott skick kan vara värd. *Pantvärdet på märkesklockor baseras på värdering av en Rolex Submariner. *Pantvärdet på smycken baseras på värdering av en Bismarcklänk 15-20g. *Pantvärdet på Musik och ljud baseras på värdering av en Gibson Elgitarr. *Pantvärdet på Smartphone baseras på värdering av en iPhone X.

Vad är en pantbank?

En pantbank är ett företag som erbjuder lån med värdeföremål som säkerhet. Om du har ett värdeföremål som en klocka, ett smycke, en mobiltelefon eller något annat värdefullt kan du belåna det hos pantbanken. Det är möjligt att få ett pantlån på ett belopp som motsvarar föremålets värde på andrahandsmarknaden.

Om du till exempel har ett guldsmycke som är värt 10 000 kronor, kan du alltså låna 10 000 kronor hos pantbanken.

Under tiden du har lånet förvarar pantbanken föremålet åt dig som pant. Du kan sedan välja att lösa ut föremålet igen genom att betala tillbaka pengarna du lånat av pantbanken.

Skulle det vara så att att du inte vill eller har möjlighet att lösa ut din pant säljs den på auktion. Om föremålet säljs för mer än lånebeloppet går hela överskottet till dig. De föremål som inte köps av någon annan på auktionerna säljs i våra butiker och vår webbshop här på sefina.se.

Vad kan jag låna pengar på hos Sefina pantbank?

Vi på Sefina pantbank tar emot så gott som alla föremål som har ett andrahandsvärde. Har du en pryl som går att sälja kan du alltså låna på den (upp till dess värde) hos oss.

De enda undantagen är moderna vapen, djurpälsar och väldigt stora möbler. Värderingen av dina föremål är alltid gratis hos oss och du förbinder dig inte till något vid värderingen.

Hur stort pantlån kan jag få?

Hos oss på Sefina Pantbank kan du låna pengar med värdesaker som säkerhet upp till föremålens värde. Det finns ingen övre beloppsgräns, det är faktiskt bara föremålets värde som sätter gränser för det möjliga lånebeloppet.

Du kan med andra ord låna i princip hur mycket pengar som helst. Det är möjligt att belåna allt ifrån ett enklare smycke för en hundralapp till exklusiva märkesklockor och andra lyxvaror för flera hundra tusen kronor eller mer.

Vad är fördelarna med att låna hos en pantbank?

Att låna hos en pantbank har flera fördelar jämfört med att teckna ett privatlån hos en vanlig långivare. Du får till exempel en riktigt bra ränta jämfört med alternativ som snabb- och smslån och slipper dolda avgifter.

En annan framträdande fördel med ett lån hos pantbanken är att du aldrig riskerar att hamna i skuld eller dra på dig betalningsanmärkningar. Skulle du inte ha möjlighet att betala tillbaka pengarna du lånat är det värsta som kan hända att ditt föremål säljs på auktion.

Låna hos pantbank – fler fördelar:

  • Pengar direkt i handen eller till ditt konto.
  • Du riskerar aldrig att bli skyldig oss pengar
  • Vi tar ingen som helst kreditupplysning
  • Du riskerar aldrig att hamna hos kronofogden.
  • Räntan på pantlånet är avdragsgillt i din deklaration
  • Flexibel löptid. Låna ett par dagar eller flera år. Du bestämmer
  • Bra priser för guld och andra värdesaker
  • Transparent och helt gratis värdering

Kan jag låna utan inkomst?

Ja, hos en pantbank spelar det ingen roll vad du tjänar. Så länge du har ett föremål med ett andrahandsvärde är det möjligt att låna hos oss, även om du helt saknar inkomst. Vi gör ingen som helst kreditupplysning och bryr oss inte om hur din ekonomi ser ut i övrigt

Kostar det något att värdera föremål hos pantbanken?

Nej, det är alltid helt gratis att värdera dina föremål hos oss på Sefina pantbank. Vi tar inte ut några som helst avgifter för värderingen, oavsett om du väljer att teckna ett pantlån eller inte.

Vad är kraven för att låna hos pantbanken?

Vem som helst som är 18 år eller äldre och kan visa upp en giltig legitimation (BankID om du lånar online) kan låna pengar hos oss.

Vi gör ingen kreditupplysning när du lånar hos oss och faktorer som din inkomst, tidigare lån och eventuella betalningsanmärkningar spelar ingen roll. Hos oss kan alla låna.

Det enda du behöver är en värdesak, d.v.s. en pant att belåna. Värdesaken kan vara i princip vad som helst som har ett andrahandsvärde, till exempel en klocka eller ett smycke.

BELÅNA EN VARA

Missa inte din drömpryl. Har du hittat ett fint föremål i vår webbshopen men har inte möjlighet att betala hela beloppet på en gång? Ingen fara.

Nu har du möjlighet att finansiera ditt köp genom att belåna en vara i vår webbshop. Du betalar endast 25% av varans värde vid köpet och sedan resten i din egen takt. Varan skickas när hela beloppet är betalt.

VINTAGE SHOP

I Sefina Pantbanks webbshop kan du köpa guld, antikviteter, retroföremål, smycken, instrument, moderna föremål och mycket mer; hos oss hittar du föremål som inte går att köpa någon annanstans.

Allt som säljs i webbshopen är kontrollerat av Sefinas experter, och märkesvaror kommer alltid med äkthetsintyg. Det är alltid tryggt och säkert att handla hos Sefina.

utvalt ur webbshopen:

LÅNA OCH FYNDA DIREKT I EN PANTBANK NÄRA DIG

blogg

Följ med i vardagens trender och tankar hos våra Vintageexperter Lie Lundberg, Emelie Smolle & Jimmy Jonasson.

Ta del av deras bloggar om b.la vintage, high-end marknaden, trender och deras värdefulla kunskap kring klockor, smycken, ädelstenar, mode, trender och märkesvaror.

värdefullt – sefina tv

De allra flesta av oss har sparade föremål som vi inte längre använder. Det många inte vet, är att deras vindsförråd kan vara riktiga skattkistor. I den här programserien får vi följa med Sefinas seniora värderingsexpert, Lie Lundberg, när hon tar sig hem till en rad olika välkända ansikten, för att ta reda på vilka skatter de har i garderoben.

sociala medier

Följ Sefina Pantbank i våra sociala mediakanaler för att få reda på nyheter före alla andra!

kontakt

Har du frågor? Om du inte hittar svaret i vår FAQ, så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Shopping Cart
There are no products in the cart!
Totalsumma:
0,00:-
Totalsumma:
0,00:-
Continue Shopping
0