PANTA GULD

PANTA GULD OCH GULDFÖREMÅL

Har du guldföremål liggandes som du inte använder? Panta guldet hos oss på Sefina Pantbank. Det är lika smidigt och förmånligt som att sälja guldet direkt. Vi erbjuder svårslagna priser för ditt guld, helt kostnadsfri värdering och smidiga lån där du har möjlighet att få tillbaka guldet om du ändrar dig.

Beställ hem en pantbox

Härmed godkänner jag att Sefina hämtar ut mina adressuppgifter för att skicka en pantbox

Godkänn

Så mycket får när du pantar guld

När du pantar hos oss kan du vara säker på att du får ett mycket konkurrenskraftigt pris.

24K

485kr

21K

425kr

18K

385kr

Panta guld och guldföremål – Smidiga pantlån med guldet som säkerhet

Ett pantlån är ett tryggt, smidigt och snabbt alternativ för dig som behöver pengar. Det är möjligt att belåna i princip vad som helst som har ett andrahandsvärde hos oss på Sefina Pantbank.

Men den absolut vanligaste panten är guld. Anledningen är enkel. Guld är värdefullt även i små mängder, de flesta har ett eller flera guldföremål hemma som de inte använder. Guldet är också lätt att värdebestämma och är en i princip riskfri investering och, inte minst, en vanligt förekommande säkerhet för krediter.

Guldet kommer inte att förlora sitt värde. Ett guldhalsband eller annat guldsmycke kommer snudd på ofrånkomligen att stiga i värde i takt med att guldpriserna ökar. Därför kommer det alltid vara möjligt att både sälja och panta guld.

 

Vilken typ av guld kan jag panta?

Hos oss på Sefina Pantbank kan du panta guld i alla dess former. Vi belånar guldringar, halsband i guld, örhängen, guldmynt, guldtackor, guldklockor och allt annat du kan tänka dig.

Du kan panta guld i alla karathalter från 9-24 karat. Det gör inget om guldföremålet du vill panta är skadat, slitet, graverat eller ej komplett. Belåningsvärdet, alltså det belopp du får när du pantar guldet, bygger på guldets vikt och karathalt. On du har ett guldsmycke i 18 karat guld som väger tio gram får du 2 900 kr (10 x 290 kr) oavsett om smycket är repigt eller trasigt.

I vissa fall kan du till och med få mer pengar än vad enbart guldets värde ger vid handen. Vanliga exempel är om guldsmycket du vill panta är från en populär designer, eftertraktad kollektion och förstås om det innehåller värdefulla ädelstenar som diamanter.

 

Professionell och helt gratis värdering när du pantar guld

Sefina Pantbank har erbjudit flexibla lån och objektiva värderingar sedan 1884. När du kommer till oss på Sefina Pantbank får du alltid kostnadsfri värdering av dina föremål oavsett om du väljer att panta guldet eller inte. Vår personal har lång och gedigen erfarenhet av värdering av alla typer av föremål, men kanske allra mest när det gäller guld.

Vi kontrollerar alltid dina guldföremål efter alla värderingspunkter. Vi gör en okulär besiktning av guldet, väger det med professionella och kalibrerade vågar, identifierar guldstämplar och kontrollerar karathalten. Allt för att säkerställa att du får en exakt och tillförlitlig värdering och rätt belåningsvärde när du pantar ditt guld. Hos oss på Sefina är ditt guld i trygga händer oavsett om du väljer att panta, sälja guldet eller behålla det.

 

Pengarna inom 15 minuter när du pantar guld

När värderingen av ditt guld är klar får du ett prisförslag (belåningsvärdet/priset för ditt guld). Om du väljer att acceptera förslaget och panta guldet kan vi erbjuda direkt utbetalning med Swish, kontant eller till bankkonto om du pantar guldet på plats i någon av våra 20 butiker.

Självklart kan du också panta guldet online genom att fylla i formuläret högst upp på den här sidan. När du skickat in formuläret skickar vi ut vår pantbox till dig. Du lägger sedan dina guldföremål i boxen och skickar tillbaka den till oss.

Vi genomför sedan värderingen och återkommer därefter med prisförslag/belåningsvärde via e-post eller telefon om du hellre vill det. Accepterar du förslaget och väljer att panta guldet har du pengarna på ditt konto inom 15 minuter om du har någon av de fyra storbankerna. Har du en annan bank tar det i regel ett dygn innan pengarna finns på ditt konto.

 

Panta guld online – så går det till:

1. Beställ hem din pantbox

Beställ din pantbox (värdebox för guldet du vill panta) genom att klicka på knappen högst upp på den här sidan. Allt som krävs är ett fungerande BankID. När du är klar skickar vi pantboxen hem till dig.

2. Skicka in guldet till oss

Lägg guldföremålen du vill panta i pantboxen och skicka den till oss. Pantboxen är förfrankerad, så du behöver inte oroa dig för några fraktkostnader.

3. Vi värderar ditt guld

Vi värderar nu dina guldföremål och återkommer med prisförslag via e-post eller telefon. Prisförslaget är samma sak som pantvärdet (möjligt belåningsvärde) och bygger på aktuella guldpriser.

4. Ta ställning till prisförslaget

När du fått ett prisförslag är det dags att bestämma om du accepterar prisförslaget. Om du accepterar förslaget hjälper dig att lägga upp ett pantlån för ditt guld.

5. Välj löptid för pantlånet

Standardlöptiden för ett pantlån är tre månader. Väljer du detta alternativ har du möjligheten att få tillbaka ditt guld genom att betala tillbaka de pengar du pantat guldet för. Du kan också låta guldet vara kvar hos oss genom att förlänga (omsätta) ditt pantlån etter tre månader. Det är även möjligt att välja ett så kallat endagarslån vid pant av guld – ett bra val för dig som redan från början bestämt dig för att sälja guldet. Du får då pengarna direkt och behöver inte tänka på saken mer.

6. Klart! Pengarna betalas nu ut till ditt konto

Om du har konto hos någon av storbankerna betalas pengarna ut till ditt konto inom 15 minuter.

 

Panta guld på plats i Sefina-butik – så går det till:

  • Ta med guldet till någon av våra butiker
  • Vi gör nu en kostnadsfri värdering
  • Du får prisförslag och möjligheten att låna direkt
  • Väljer du att panta guldet får du pengarna i handen eller utbetalda till ditt konto

FLER FÖRDELAR MED ATT PANTA GULD

Har du bestämt dig för att sälja ditt guld? Då kan ett pantlån vara ett fördelaktigt alternativ. När du pantar guld hos oss får du ett svårslaget pris per karat och slipper dolda avgifter. Dessutom får du möjlighet att hämta ut ditt guld igen om du ångrar dig. Du kan också förlänga pantlånet så länge du vill.

Skulle du välja att inte hämta ut det pantade guldet så säljs det på auktion efter tre månader. Om guldet du pantat säljs för mer än belåningsvärdet går överskottet till dig. Skulle det säljas för mindre än lånebeloppet så täcker vi förlusten.
Det är ofta möjligt att få mer pengar när du pantar ditt guld än vad du skulle ha fått om du sålt det till en guldhandlare.

NÄR DU PANTAR GULD MED OSS FÅR DU:

  • Svårslagna guldpriser – just nu 290 kr för 18K
  • Inga dolda avgifter
  • Fri, försäkrad transport
  • Snabba utbetalning direkt i handen eller till ditt konto
  • Professionell och kostnaddfri värdering
  • Certifierade och kalibrerade guldvågar

KÖPA GULD

Ska du köpa en present eller något till dig själv? Guldsmycken är klassiska, tidlösa och ständigt uppskattade gåvor. En stor fördel med att köpa guldsmycken är att det ofta går att göra om smycket, t. ex. genom gravering, så att det blir personligt. Guld stiger också i värde över tid, så det är svårt att göra en dålig affär.

tack!

Tack för din värderingsförfrågan!
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Totalsumma:
0:-
Totalsumma:
0:-
Continue Shopping
0