Låna pengar

Exklusiva prylar - hörlurar, märkesklocka, smartphone, solglasögon, fickkniv. Hos Sefina Pantbank kan du låna på allt som har ett andrahandsvärde. Låna snabbt och säkert utan kreditupplysning.

Billiga lån – Omvandla prylarna till pengar

 
Skippa snabblånet – Hos Sefina Pantbank lånar du snabbt och säkert med föremål som säkerhet

Det behöver inte kosta skjortan att ta ett lån. Vi på Sefina erbjuder smarta lån till rimliga pengar. Hos oss kan du låna så mycket du vill helt utan kreditupplysning. När du lånar hos oss har du alltid en säkerhet för ditt lån. Det kan vara en värdesak som ett guldsmycke, en märkesklocka, en fin gitarr eller elektronik som mobiltelefoner eller stereoutrustning.

Lånet storlek begränsas endast av dina föremåls värde. Har du exempelvis en klocka, ett konstverk och antik möbel som sammanlagda är värda 150 000 kronor kan du precis så mycket. Tack vare att vi har en säkerheten för ditt lån kan vi också erbjuda en avsevärt lägre ränta än den du får hos snabblåneföretagen och du riskerar aldrig att hamna i skuld. Om du inte skulle ha möjlighet att betala tillbaka ditt lån säljs ditt föremål på auktion. Eventuellt överskott vid auktion går dessutom tillbaka dig. Billiga lån med lägre personlig risk helt enkelt.

Fördelar med pantlån:

 • Låna utan kreditupplysning
 • Lägre ränta än snabblån
 • Fri värdering av dina föremål
 • Direkt utbetalning under butikernas öppettider

 

Hos oss får alla låna

 
Ibland stämmer det inte helt ekonomiskt och ett tillskott till kassan kan behövas. Då kan man behöva låna pengar. I många fall är det inte möjligt att låna hos en bank eller annan traditionell långivare. Banken gör alltid en kreditupplysning och för se om du har tillräckligt hög inkomst för att betala av på lånet. Oftast får du inte heller ha någon betalningsanmärkning. Om du tidigare haft problem med din ekonomi är alltså risken stor att banken säger nej.

Hos på Sefina Pantbank tänker vi annorlunda. Vi behöver inte göra någon kreditprövning eftersom du lånar med ett eller flera värdeföremål som säkerhet. Därför spelar det ingen roll om du har betalningsanmärkningar och vi tar inte heller med din inkomst i beräkningen. Alla som har en pryl med ett andrahandsvärde, t.ex. en märkesklocka, guldsmycke eller mobiltelefon, kan låna hos oss.

Billigare är än smslån

 
Att ta ett pantlån hos Sefina Pantbank är ett bra alternativ när man snabbt behöver pengar och inte vill eller har möjlighet att vända sig till en vanlig långivare som en bank eller annat traditionellt kreditinstitut.

Många väljer att ta så kallade snabblån (smslån), alltså lån med kort löptid och hög ränta. Anledningen är att smslångivare godkänner fler sökanden än vad banker gör och även att det är möjligt att ta lån på mindre belopp. Sms-lånen betalas också ut snabbt.

Nackdelen med smslån är att de snabbt blir dyra. Räntan är ofta hög och inte sällan tillkommer saftiga uppläggningsavgifter. Det innebär att den effektiva räntan, alltså den totala kostnaden för ett lån kan bli många gånger högre på ett smslån.

Ett pantlån, d.v.s. att låna med värdeföremål som säkerhet är avsevärt billigare än snabblån. Eftersom vi som pantbank har en säkerhet för lånet behöver vi helt enkelt inte ta ut en lika hög ränta på våra lån. Deessutom slipper du saftiga uppläggningsavgifter. Det är helt enkelt billigare att lån hos pantbanken.

Låna pengar utan UC hos Sefina Pantbank

 
Eftersom du lånar med ett värdeföremål som säkerhet behöver vi inte använda oss av kreditupplysningsföretag som Upplysningscentralen (UC). Det innebär att du inte riskerar att försämra din kreditvärdighet.

Vad är en kreditupplysning?

Kreditupplysning används för att se hur kreditvärdig en person är. Det vill säga hur mycket en person har i skulder kontra i intäkter. Ju mindre skulder och mer intäkter desto mer kreditvärdig. Det finns flera bolag som jobbar med att göra kreditupplysning åt andra företag, för Sefinas del använder vi inte kreditupplysning eftersom ditt föremål är en typ av tillgång som används som säkerhet.

Går det att låna pengar utan UC hos Sefina?

Ja, det är fullt möjligt. UC är ett företag som utför kreditupplysningar och Sefina använder sig inte utav kreditupplysningar i samband med lån då föremål pantas istället som säkerhet.

Låna pengar på pantbank

 
För att ta ett traditionellt lån, exempelvis hos någon av de större bankerna, behöver du i regel ha något som säkerhet. Vid exempelvis bolån eller billån är det bostaden respektive bilen som utgör säkerheten. Ett alternativ är ett vanligt privatlån. Vid de flesta privatlån är emellertid kraven på inkomst höga och du får generellt inte ha någon betalningsanmärkning. Eller så är räntan väldigt hög.

Vi på Sefina ser annorlunda på lån. Hos oss kan du snabbt låna på saker du inte längre använder och omvandla dem till pengar. På så sätt kan du ta ett lån snabbt och du slipper även långa handläggningstider som utmärker traditionella banklån och de höga kostnader som kommer med smslån.

Ett lån hos Sefina Pantbank är därför ett snabb och smidigt sätt att låna pengar och du slipper oroa dig för säkerheten eller att lånet ska störa din privatekonomi.

Vad kan jag låna på?

Vi lånar kort och gott på allt som har ett andrahandsvärde. Hos Sefina kan du, som andra pantbanker, lämna in ett föremål för värdering hos våra experter och sedan låna på den summan. Det går bra att lämna in flera saker samtidigt om du önskar. Det betyder att du slipper få en kreditupplysning i samband med ditt lån.

Du kan låna på föremål som exempelvis klockor, smycken eller guld är vanliga föremål att lämna in hos Sefina. Vi erbjuder också svårslagna priser och förmånliga lånevillkor för dig som funderar på att sälja guld.

Du får dina föremål värderade av våra personal och pengar direkt i handen. Dessutom kan du vid ett senare tillfälle (när din ekonomi är bättre) välja att betala tillbaka pengarna för att hämta ut ditt föremål igen, om du skulle vilja.

Om du inte hämtar ut dina saker säljer vi dem på auktion. Om föremålet säljs för mer pengar än lånebeloppet går överskottet tillbaka till dig. Fiffigt, eller hur?

Hur mycket får jag låna?

Hur mycket man kan låna beror främst på föremålet/föremålen man lämnar in. En värderingsexpert tittar på det och ger ett bud. För ett lån på 3000 kr är räntan cirka 100 kr per påbörjad månad. Läs mer om vad det kostar att låna här.

Kan jag låna pengar hos Sefina utan pant?

Nej, du kan inte låna pengar hos Sefina utan att lämna in ett föremål i utbyte. Föremålets värde avgör hur mycket du kan låna.

Tre sätt att låna billigt

 
Hos Sefina har vi tre olika möjligheter för dig som vill låna pengar – värdera online, besöka butik eller låna online.

 • Värdera online – genom att värdera online på Sefina.se så kan en expert titta på ditt föremål direkt via nätet – helt gratis. Experten tittar då på föremålet och den information du lämnat för att ge ett estimat. Det är smidigt när du har större föremål som kan vara jobbiga att förflytta, eller om du vill ha ett estimat innan du bestämmer dig. När du känner dig redo att lämna in dina värdesaker så besöker du bara en utav våra 20 butiker.

 

 • Besök en butik – Du kan självfallet också gå direkt till en av butikerna och få en värdering på en gång. Då får du pengarna i handen inom ett par minuter. Läs mer om hur det går till när man pantar. Har du inte möjlighet att besöka en av våra butiker så kan du låna pengar online.

 

 • Låna online – Du vet väl att du kan pantsätta dina värdefulla föremål online? Vi hjälper dig med värdering och pantlån. Det enda du behöver göra att att skicka in dina föremål till oss. Är du nöjd med värderingen får du pengarna på ditt konto direkt.

 

Låna pengar online – så går det till

 

 1. Gå till online.sefina.se
 2. Registrera dig tryggt och enkelt med Bank-ID. Om du redan är kund hos Sefina behöver du bara logga in.
 3. Beskriv de föremål som du önskar att få värderade i formuläret.
 4. Vi skickar ett förtryckt paket till dig.
 5. Placera ditt/dina föremål i paketet och skicka det till oss.
 6. När föremålet når Sefina tittar våra experter på det och meddelar värderingen till dig via mail eller telefon.
 7. Om du är nöjd med värderingen så hjälper vi dig med ett pantlån hos oss.
 8. Pengarna sätts över till det bankkonto som du angett i början av registreringen.

 

Har du några frågor om Låna Online? Vår kundservice hjälper dig gärna.

Oavsett vad du behöver låna pengar till kan du känna dig trygg när du lämnar in något hos oss. Vi ställer inga onödiga frågor och värderar föremålet du lämnar – inte dig. Dessutom riskerar du inte din privatekonomi, så enkelt är det!

 

 

Sefinas kunder har gett oss snittbetyget:

Låna pengar Overall rating: ★★★★☆ 4.3 based on 9 reviews
5 1