Låna pengar

Att låna pengar kan vara en tillfällig lösning vid ekonomisk svårigheter. Alla kan sättas i en situation där man behöver låna pengar och om man dessutom behöver göra det men inte har någon säkerhet så trattas alternativen ner.
Jämfört med traditionella lån så behöver du ofta ha något som säkerhet, det kan vara en bostad eller liknande. Hos Sefina tänker vi annorlunda, saker du inte längre använder kan bli till pengar. På så sätt slipper du ta ett traditionellt lån och oroa dig för säkerheten eller att lånet ska störa din privatekonomi.

Saker som klockor, smycken eller guld är vanliga föremål att lämna in hos Sefina. Du får det värderat och pengar direkt i handen. Dessutom kan du vid ett senare tillfälle (när din ekonomi är bättre) välja att återbetala pengarna för att hämta ut ditt föremål igen, om du skulle vilja.

Hur mycket får jag låna?

Hur mycket man kan låna beror främst på föremålet/föremålen man lämnar in. En värderingsexpert tittar på det och ger ett bud. För ett lån på 3000 kr är räntan cirka 100 kr per påbörjad månad. Läs mer om vad det kostar att låna här.

Hos Sefina har vi tre olika möjligheter för dig som vill låna pengar – värdera online, besöka butik eller låna online.

  • Värdera online – genom att värdera online på Sefina.se så kan en expert titta på ditt föremål direkt via nätet – helt gratis. Experten tittar då på föremålet och den information du lämnat för att ge ett estimat. Det är smidigt när du har större föremål som kan vara jobbiga att förflytta, eller om du vill ha ett estimat innan du bestämmer dig. När du känner dig redo att lämna in dina värdesaker så besöker du bara en utav våra 20 butiker.
  • Besök en butik – Du kan självfallet också gå direkt till en av butikerna och få en värdering på en gång. Då får du pengarna i handen inom ett par minuter. Läs mer om hur det går till när man pantar. Har du inte möjlighet att besöka en av våra butiker så kan du låna pengar online.
  • Låna online – Du vet väl att du kan pantsätta dina värdefulla föremål online? Vi hjälper dig med värdering och pantlån – det enda du behöver göra att att skicka in dina föremål till oss. Är du nöjd med värderingen får du pengarna på ditt konto direkt.

Låna pengar online – så går det till

  1. Gå till online.sefina.se
  2. Registrera dig tryggt och enkelt med Bank-ID. Om du redan är kund hos Sefina behöver du bara logga in.
  3. Beskriv de föremål som du önskar att få värderade i formuläret.
  4. Vi skickar ett förtryckt paket till dig. Placera ditt/dina föremål i paketet och skicka det till oss.
  5. När föremålet når Sefina tittar våra experter på det och meddelar värderingen till dig via mail eller telefon.
  6. Om du är nöjd med värderingen så hjälper vi dig med ett pantlån hos oss.
  7. Pengarna sätts över till det bankkonto som du angett i början av registreringen.

Har du några frågor om Låna Online? Vår kundservice hjälper dig gärna.

Oavsett vad du behöver låna pengar till kan du känna dig trygg när du lämnar in något hos oss. Vi ställer inga onödiga frågor och värderar föremålet du lämnar – inte dig. Dessutom riskerar du inte din privatekonomi, så enkelt är det!