Låna pengar

Exklusiva prylar - hörlurar, märkesklocka, smartphone, solglasögon, fickkniv. Hos Sefina Pantbank kan du låna på allt som har ett andrahandsvärde. Låna snabbt och säkert utan kreditupplysning.

Ibland stämmer det inte helt ekonomiskt och ett tillskott till kassan kan behövas. Då kan man behöva låna pengar, det finns dock banker som säger nej och inte kan ge dig ett lån efter att de har gjort en kreditupplysning. Men lyckligtvis finns alternativ.  Att ta ett pantlån hos Sefina Pantbank är ett bra alternativ när man snabbt behöver pengar och inte vill eller har möjlighet att vända sig till en vanlig långivare.

Att låna pengar kan vara en tillfällig lösning vid ekonomisk svårigheter. Alla kan sättas i en situation där man behöver låna pengar och om man dessutom behöver göra det men inte har någon säkerhet så återstår få bra alternativ.

Många väljer att ta så kallade smslån, alltså, lån med kort löptid och hög ränta. Anledningen är att smslångivare godkänner fler sökanden än vad banker gör och även att det är möjligt att ta lån på mindre belopp. Smslånen betalas också ut snabbt.

Smslån eller pantlån?

Nackdelen med smslån är att de snabbt blir dyra. Räntan är ofta hög och inte sällan tillkommer saftiga uppläggningsavgifter. Det innebär att den effektiva räntan, alltså den totala kostnaden för ett lån kan bli många gånger högre på ett smslån. Ett pantlån, d.v.s. att låna med värdeföremål som säkerhet är avsevärt billigare. Eftersom vi som pantbank har en säkerhet för lånet behöver vi inte ta ut en lika hög ränta på våra lån.

Låna pengar på pantbank

Ett pantlån hos en pantbank som Sefina kan vara ett bra alternativ för dig som snabbt behöver pengar. Vid traditionella lån så behöver du ofta ha något som säkerhet, vid bolån eller billån är det bostaden respektive bilen som utgör säkerheten.

Hos Sefina tänker vi annorlunda. Hos oss kan du låna på saker du inte längre använder och omvandla dem till pengar. På så sätt kan du ta ett lån snabbt och du slipper även långa handläggningstider som utmärker traditionella banklån och de höga kostnader som kommer med smslån.  Ett lån hos Sefina Pantbank är därför ett snabb och smidigt sätt att låna pengar och du slipper oroa dig för säkerheten eller att lånet ska störa din privatekonomi.

Låna utan kredutupplysning hos Sefina

Hos Sefina kan du, som andra pantbanker, lämna in ett föremål för värdering hos våra experter och sedan låna upp till det belopp föremålet är värt. Det går bra att lämna in flera saker samtidigt om du önskar. Eftersom dina föremål är säkerhet för lånet behöver vi inte ta någon kreditupplysning på dig i samband med lånet. Du slipper alltså noteringar hos kreditupplysningföretag som  UC (Upplysningscentralen) och din kreditvärdighet påverkas därför inte negativt.

Vad kan jag låna på?

Saker som klockor, smycken eller guld är vanliga föremål att lämna in hos Sefina. Vi erbjuder också svårslagna priser för dig som funderar på att sälja guld och förmånliga lånevillkor. Du får dina föremål värderade av våra personal och pengar direkt i handen. Dessutom kan du vid ett senare tillfälle (när din ekonomi är bättre) välja att betala tillbaka pengarna för att hämta ut ditt föremål igen, om du skulle vilja. Om du inte hämtar ut dina saker säljer vi dem på auktion. Om föremålet säljs för mer pengar än lånebeloppet går överskottet tillbaks till dig. Fiffigt, eller hur?

Hur mycket får jag låna?

Hur mycket man kan låna beror främst på föremålet/föremålen man lämnar in. En värderingsexpert tittar på det och ger ett bud. För ett lån på 3000 kr är räntan cirka 100 kr per påbörjad månad. Läs mer om vad det kostar att låna här.

Hos Sefina har vi tre olika möjligheter för dig som vill låna pengar – värdera online, besöka butik eller låna online.

  • Värdera online – genom att värdera online på Sefina.se så kan en expert titta på ditt föremål direkt via nätet – helt gratis. Experten tittar då på föremålet och den information du lämnat för att ge ett estimat. Det är smidigt när du har större föremål som kan vara jobbiga att förflytta, eller om du vill ha ett estimat innan du bestämmer dig. När du känner dig redo att lämna in dina värdesaker så besöker du bara en utav våra 20 butiker.

 

  • Besök en butik – Du kan självfallet också gå direkt till en av butikerna och få en värdering på en gång. Då får du pengarna i handen inom ett par minuter. Läs mer om hur det går till när man pantar. Har du inte möjlighet att besöka en av våra butiker så kan du låna pengar online.

 

  • Låna online – Du vet väl att du kan pantsätta dina värdefulla föremål online? Vi hjälper dig med värdering och pantlån – det enda du behöver göra att att skicka in dina föremål till oss. Är du nöjd med värderingen får du pengarna på ditt konto direkt.

 

Låna pengar online – så går det till

 1. Gå till online.sefina.se
 2. Registrera dig tryggt och enkelt med Bank-ID. Om du redan är kund hos Sefina behöver du bara logga in.
 3. Beskriv de föremål som du önskar att få värderade i formuläret.
 4. Vi skickar ett förtryckt paket till dig. Placera ditt/dina föremål i paketet och skicka det till oss.
 5. När föremålet når Sefina tittar våra experter på det och meddelar värderingen till dig via mail eller telefon.
 6. Om du är nöjd med värderingen så hjälper vi dig med ett pantlån hos oss.
 7. Pengarna sätts över till det bankkonto som du angett i början av registreringen.

 

 

 

Har du några frågor om Låna Online? Vår kundservice hjälper dig gärna.

Oavsett vad du behöver låna pengar till kan du känna dig trygg när du lämnar in något hos oss. Vi ställer inga onödiga frågor och värderar föremålet du lämnar – inte dig. Dessutom riskerar du inte din privatekonomi, så enkelt är det!