Kaplans auktioner

Kaplans auktioner

Kaplan är ett auktionshus som erbjuder både nätauktioner (realtidsauktioner) och fysiska auktioner i sin butik (klubbauktioner) på Biblioteksgatan 5 i Stockholm. Sefina är samarbetspartners med Kaplans och tillhandahåller alla sina auktioner hos dem.

Auktionshuset består i dagsläget av två företag: Kaplans auktioner och även Kaplans guldsmedsverkstad. Kaplans auktioner grundades redan 1946, då som en guldsmed under namnet Ge-Kå. Efter att under en lång tid som guldsmeder öppnade  Kaplans auktioner under 1980 talet.

Kaplans tjänster

Hos Kaplans auktioner kan du värdera dina värdeföremål, få ett så kallat värderingsintyg plus att du kan sälja dina värderade ägodelar både i deras butik men även på deras auktioner. Om du skulle vilja skapa smycken efter egen ritning, reparera smycken eller göra andra justeringar går det bra det också. Kaplans guldverkstad hjälper dig på ett bra sätt och har lång erfarenhet.

Kaplans auktioner utför följande tjänster:

  • Värdering: av smycken, silver, klockor och ädelstenar. Utfärdar även värderingsintyg.
  • Auktioner: både över nätet men även fysiskt på Biblioteksgatan 5.
  • Butiksförsäljning: i butiken säljs både klockor och smycken. Smyckena kan både vara begagnade och nytillverkade.
  • Guldsmed: Gör allt som en bra guldsmed ska göra. Reparerar begagnade smycken, omarbetar befintliga smycken, designar och producerar smycken efter beställning och erbjuder även nyproducerade smycken.

 

I och med att Kaplans både fysiskt med sin butik på Biblioteksgatan i Stockholm plus att man håller nätauktioner så når man väldigt många potentiella köpare. Utöver dessa har man ytterligare 175 000 registrerade kunder och viktiga handlare. I dagsläget går över 100 000 objekt till försäljning per år.

Vad är det för skillnad på Kaplans Auktioner och Sefina?

Sefina är en pantbank och Kaplans är ett auktionshus – det är den största skillnanden. Det betyder att att hos Sefina kan du lämna in dina värdesaker, smycken eller klockor, och låna pengar under begränsad tid för att sedan få tillbaka det. Men det går lika bra att sälja sina varor hos Sefina om så önskas. Läs mer om Vad är en pantbank.

Läs mer om auktioner

Lär dig mer om Auktioner på nätet – så fungerar det, se listan på alla Sefinas planerade auktioner hos Kaplan eller läs mer om samarbetet.