Företaget

Sefina - Secure Finance

Sefina Svensk Pantbelåning AB är en modern pantbank med anor från 1884. Som Nordens största pantbankskedja med 20 butiker runt om i Sverige och en ständigt växande e-handel lånar vi ut pengar mot säkerhet, så kallade pantlån.

Trenden av re-use, en ökad miljömedvetenhet och att fler gärna köper kvalitetsprylar med längre livslängd är helt i linje med vår verksamhet som pantbank. De föremål som inte säljs på auktion köper vi själva tillbaka och säljer sedan i våra fysiska butiker och online i Sefinas webbshop.  Att handla ett fint smycke, en ovanlig tavla eller ett musikinstrument hos Sefina kan vara instegsporten till ett helt nytt sätt att shoppa för många som inte har tidigare erfarenhet av pantbanker.

Vår kunniga personal på din lokala pantbank lyssnar mer gärna till allt du har att berätta om dina föremål, dess historia och kan ofta fylla i luckor där du själv saknar kunskaper eller vill veta mer. Vi kan alltid hjälpa dig att hitta en fin förlovningsring, studentpresent, ny mobiltelefon eller varför inte en häftig och unik gitarr. För Sefina är vintageföremål en passion. Hos oss står kunskap, transparens och framför allt du som kund som i fokus. När du vänder dig till Sefina får du alltid en ärlig bedömning och ett rättvist pris för dina föremål.

Sefina idag
Att Sefina står för ”Secure Finance” är ingen tillfällighet. Affärsidén bygger på att vi lånar ut pengar mot säkerhet. Vi värderar dina värdeföremål, belånar det varan är värd eller hjälper dig med att sälja dina värdeföremål. Med passion och expertis arbetar vi med exklusiva varumärken, ovanlig konst och värdefulla smycken, klockor, teknik och mycket mer. Allt som har ett värde är intressant för oss!

Vi behåller ditt föremål som en pant – en garanti på lånet – tills du löser ut ditt föremål igen. Under lånetiden betalar du en ränta till oss. Om du inte kan eller vill hämta ut ditt föremål igen säljer vi den enligt Pantbankslagen via en öppen auktion och på så vis får vi tillbaka de pengar som vi har lånat ut. Kaplans Auktioner har hand om våra öppna auktioner och arrangerar pantauktioner online varje vecka. Vi har rätt att ta ut ränta och omkostnader för att vi hanterar ditt föremål, och sedan går eventuellt överskott tillbaka till dig som kund. De föremål som inte klubbas på auktion ropar vi själva hem och säljer i våra butiker och online.

Eftersom du lämnar ditt föremål till oss som en säkerhet kan du aldrig att hamna i skuld. Vi brukar kalla det tillgångsekonomi. Att vända sig till Sefina är ett hållbart och smart sätt att låna, jämfört med många andra alternativ. Du kan också köpa föremål från oss för att på så sätt skaffa dig fler säkra tillgångar – värdeföremål som kan användas eller omvandlas till pengar när och om du behöver det.

Ibland får vi frågan om man kan köpa föremål från oss med gott samvete eftersom vi säljer varor som andra har “förlorat”. Faktum är att det är precis tvärtom: 85 % av alla som lånar pengar hos oss hämtar ut sina saker igen. Av de 15 % som inte hämtar ut sina saker har många redan vid inlämningen bestämt sig för att låta oss ta hand om försäljningen. Många tycker att det är bekvämt att få pengar direkt i handen och slippa sköta försäljningen själva. Så se det istället som en smart investering. Nästa gång är det din tur att omvandla samma föremål till pengar igen.