Väskor värda att investera i

5 min läsning

Modetips

Datum 24 augusti 2020
innehåll Emelie Smolle
Prada handväska

Modetips

Datum 24 augusti 2020
innehåll Emelie Smolle
Foto Förnamn Efternamn

Tänk om du kunde tjäna pengar på att äga din drömväska i några år? Tro det eller ej, men i vissa fall är det faktiskt möjligt. Andrahandsmarknaden för märkesväskor är extremt stor, vissa vintageväskor kan du faktiskt köpa och sen sälja dyrare efter några år, precis som du kan göra med vissa exklusiva klockor och vintage smycken.

 

Varför ha pengarna liggandes på bankkontot om du kan investera dem i din drömväska, som du sedan kan sälja vidare efter några år till samma pris som du köpte den för, om inte till och med mer? Som Carrie Bradshaw så bra uttryckte det: “I like my money right where I can see it, hanging in my closet.” Jag kan inte annat än att hålla med.

 

Om du funderar på att köpa en exklusiv väska och har planer på att sälja den vidare i framtiden så har jag framförallt två tips att dela med mig av:

 

Satsa på klassiska väskor

Undersök vilka vintageväskor som är populärast på marknaden och som det har varit en stor efterfrågan på under en lång tid. Det är säkrare att köpa en tidlös väska som har varit populär under en lång tid än att köpa en väska som är trendig just nu.

Köper du en väska från något nytt eller okänt märke är det svårare att förutspå hur efterfrågan på den väskan kommer se ut om några år när det eventuellt är dags att sälja den.

Om du lyckas lägga vantarna på en väska som har högre efterfrågan än utbud är det nästan garanterat en säker investering.

Väskor som är populära på andrahandsmarknaden:

 

Hermés Birkin

Hermes Birkin handväska
Hermés Birkin är en av de svåraste väskorna att få tag på då efterfrågan på den med bred mariginal överstiger utbudet. Hermés har en väntelista på upp till sex år på denna modell. Till saken hör även att vem som helst inte får ställa sig på väntelistan för en Hermés Birkin utan oftast endast A-klassade kändisar.

Om du skulle ha turen att komma över en Hermés Birkin så är det högst troligt en mycket säker investering. Efterfrågan är så pass stor och värdet på väskan har ökat mycket sen den lanserades 1984.

 

Chanel 2.55

Chanel 2.55 handväska
De klassiska Chanelväskorna verkar aldrig gå ur tiden, vilket gör dem till en säker investering. De höga priserna på väskorna gör att många väljer att köpa dem vintage och andrahandsmarknaden för väskor från Chanel är därför stor.

Ett av de säkraste korten om du vill investera i en exklusiv Chanel-väska är den klassiska Chanel 2.55. Denna modell designade Coco Chanel själv och är en av de mest klassiska väskorna du kan bära.

 

Chanel Classic Flap

Chanel Classic Flap handväska
Chanel Classic Flap är en liknande modell som Karl Lagerfeldt förnyade något 1980. Den största skillnaden mellan dessa två väskor är att det klassiska CC-märket sitter på låset på Flap bagen istället för en kvadrat med texten ”Chanel” som finns på Chanel 2.55. På Classic Flap är det även en läderrem i kedjan vilket det inte är på Chanel 2.55.

 

Gucci Dionysus

Gucci modeväska

Om du befinner dig på Östermalm i Stockholm en lördagkväll så kan jag nästan garantera dig om att du inte bara kommer se en person bära denna väska, utan troligtvis ett flertal.

Gucci Dionysus är en av de populäraste modellerna från Gucci och kommer i många olika stilar, mönster och material. Det finns självklart en stor andrahandsmarknad även för denna populära väska.

 

Saint Laurent Sac de Jour

Saint-Laurent handväska
Sac de Jour från Saint Laurent är till utseendet väldigt lik Hermés Birkin och brukar kallas för en modernare version av just den väskan.

Priset på denna väska är dock mycket lägre än Hermés Birkin och den är framförallt enklare att få tag på, vilket kan vara en anledning till att Sac de Jour har blivit så pass populär, även på andrahandsmarknaden.

 

Louis Vuitton Neverfull & Speedy

Neverfull handväska
Louis Vuitton är kända för sina slitstarka och exklusiva väskor och har flera modeller som har blivit väldigt populära. Louis Vuitton Speedy lanserades 1930 och brukar kallas för den mest ikoniska modellen från Louis Vuitton. Neverfull lanserades 2007 och blev genast omåttligt populär.

Speedy handväsk
Speedy och Neverfull är två av de mest välkända väskmodellerna i världen och är bland de populäraste väskorna på andrahandsmarknaden. Väskorna från Louis Vuitton är handgjorda och har mycket bra kvalité, vilket troligtvis är ytterligare en anledning till att många personer gärna köper dem second hand.

 

Kontrollera att väskan är äkta

Det viktigaste att tänka på när du köper en exklusiv vintageväska är dock att kontrollera så att väskan är äkta. Det cirkulerar extremt mycket kopior ute på marknaden och det kan i många fall vara väldigt svårt att se om väskan är äkta eller falsk.

Se till att alltid få med dustbag och originalkvittot, tryckt på modehusets egna papper, då det till och med förekommer förfalskade kvitton på andrahandsmarknaden.

 

 

Shopping Cart
There are no products in the cart!
Totalsumma:
0,00:-
Totalsumma:
0,00:-
Continue Shopping
0