Vårens 5 trendigaste färger

Inför våren får vi ofta se mycket pastellfärger i olika nyanser i de stora modehusens kollektioner, och i år är inget undantag. Färgerna nedan är flitigt förekommande i många stora designers kollektioner inför våren, och är en sammanställning av mina personliga favoriter bland alla färger som visats upp under Fashion Week SS21.

1. Olika nyanser av rosa

Flera stora modehus som bland annat Chanel, Valentino och Chloé är enade om att de rosa tonerna kommer dominera i vår i alla möjliga olika nyanser. Vi ser allt från ljust puderrosa till stark ceriserosa i vårens kollektioner, så här finns det gott om utrymme att addera sin personliga touch. En kostym i puderrosa kanske är något för dig? Eller en diskret ljusrosa scarf om du inte vill ta ut svängarna så mycket. Eller om du känner att det här är helt rätt färg för dig så skulle jag satsa på ett statementplagg i en stark rosa nyans, som en kappa eller en väska.

Tips! Just nu har vi en ljusrosa väska från YSL i vår webbshop!

2. Mintgrön

Det är inte helt främmande att vi ser mycket mintgrönt under vårsäsongen. När vintern börjar närma sig sitt slut och de första vårblommorna tittar fram så byter vi ut våra mörkgröna kläder och accessoarer till mintgrönt. Jag tycker att det är superfint med pastelliga, mintgröna nyanser på kläderna under våren och sommaren, och bland annat Kenzo och Boss verkar hålla med mig då de har använt sig flitigt av denna färg i sina vår-kollektioner.

3. Ljusblått

I bland annat Acne Studios, Fendi och Hermés vårkollektioner ser vi väldigt mycket ljusblåa toner. Det är väldigt blygsamma toner av ljusblått i tunnare material som gäller i vår. Jag tänker mig en klänning i tunt sidenmaterial i en ljusblå färg, eller en kostym i linne i en väldigt ljus, pastellig blå ton, perfekt för våren! Jag tycker att ljusblått är fint med både guld- och silver smycken, men jag kommer nog framförallt matcha färgen med gulddetaljer.

4. Helvitt

Under hösten och vintern var det mörka färger som dominerade på kläderna, men till våren är det dags att lägga undan de svarta kläderna, och plocka fram de vita. Det hör ju inte till ovanligheterna att vi gärna klär oss i lite ljusare kläder framåt våren, men i år ser vi väldigt mycket helvita outfits hos modehus som bland annat Chloé, Hermés och Chanel. Thom Browne har till och med tagit det steget längre och designat en hel kollektion inför våren med helvita plagg från topp till tå. Supersnyggt att bära guldsmycken till!

5. Orange

Det var länge sen jag såg såhär mycket orangea plagg visas upp under modeveckorna, allt ifrån orangea klänningar och kappor till mindre detaljer och accessoarer i orangea toner. Bland annat Valentino och Burberry visade upp fantastiskt fina plagg i starka orangea toner. Om man lyckas matcha orangea plagg rätt så kan det bli hur snygg som helst!

Shopping Cart
There are no products in the cart!
Totalsumma:
0,00:-
Totalsumma:
0,00:-
Continue Shopping
0