Vilka solglasögon ska jag satsa på i höst?

Ett par snygga solglasögon är en självklar accessoar på sommaren som kan piffa upp vilken outfit som helst. Sommaren 2020 såg vi mycket överdimensionerade, fyrkantiga och fjärilsformade solglasögon, med andra ord väldigt utstickande solglasögon. Kommer denna trend att hålla i sig till nästa sommar och framför allt vilka kommer vara hetast då?

Klockans delar

Sommaren börjar närma sig sitt slut och därmed även högsäsongen för solglasögon. Om du, precis som jag, tycker om att köpa ett par nya solglasögon inför varje ny sommar så kan det vara värt att fundera på att sälja dina gamla solglasögon. I alla fall om du vet med dig att du inte kommer använda dem nästa sommar såklart.

 

Läge att sälja sommarens solglasögon nu

Om du har köpt ett par nya solglasögon den här sommaren så är det perfekt tillfälle att passa på att sälja nu, istället för att vänta till nästa sommar då de troligtvis kommer sjunka i värde tills dess.

Trendiga solglasögon

Det kan även vara värt att fundera på att redan nu köpa dina solglasögon till nästa sommar då det oftast är billigare att köpa solglasögon när det inte är högsäsong. Det går inte med säkerhet att förutspå än vilka trender vi kommer få se nästa sommar för solglasögon. Däremot är en bra tumregel att alltid köpa det du själv tycker är snyggt.

Exklusiva solglasögon är en bra investering

Om du under en längre tid har suktat efter ett par solglasögon från ett specifikt märke så bör du hålla utkik efter dem nu då det är många som säljer sina gamla solglasögon nu efter sommaren. Solglasögon från exklusiva märken som Chanel, Tom Ford och Celine är generellt en bra investering då de är populära på andrahandsmarknaden och har ett högt andrahandsvärde.

Damsolglasögon

Solglasögon från Ray Ban är också väldigt populära på andrahandsmarknaden. Om du har ett par solglasögon från Ray Ban hemma men hellre skulle vilja ha dem i en annan modell kan det alltså vara en bra lösning att sälja dem för att köpa den du modellen du vill ha second hand. Genom att göra så behöver du inte nödvändigtvis spendera några pengar, och får dessutom den modellen du helst ville ha.

 

Vintage är fortfarande trendigt

Mörka solglasögon

De senaste åren har vi även sett en ökad trend på vintage- och retrosolglasögon i 70-, 80- och 90-talsstil, allt ifrån de runda John Lennon solglasögonen till 90-talets färgglada glas. Om du bär ett par äldre vintage solglasögon kan du vara ganska säker på att du inte kommer stöta på särskilt många som har likadana solglasögon som du har.

Personligen hoppas jag på att den här trenden med äldre vintage solglasögon kommer att hålla i sig även nästa sommar. Det är alltid kul att bära plagg och accessoarer som känns unika och personliga och som inte så många andra har.

Oavsett om du föredrar de äldre vintage-solglasögonen eller de senaste, exklusiva märkes-solglasögonen så går det att fynda båda second hand. Vi får ständigt in nya solglasögon i vår webbshop så håll utkik där och på våra auktioner hos Kaplans för att inte missa när just dina favorit-solglasögon kommer in!

Shopping Cart
There are no products in the cart!
Totalsumma:
0,00:-
Totalsumma:
0,00:-
Continue Shopping
0