Explorer II 2021

Med den nya versionen av Explorer II har Rolex tagit det lugnt med nymodigheterna. Den nya modellen är framför allt en jubileumsmodell som tagits fram för att fira att det är precis 50 år sedan som den första version av Explorer II lanserades 1971.

Explorer II anno 2021 har en nydesignad boett på 42mm, ett helt nytt armband och drivs av Rolex uppdaterade urverk calibre 3285. Urtavlan är blankvit med kontrasterande mattsvarta visare och indexmarkeringar. Den extra 24-timmarsvisaren är i Explorerns signaturfärg orange, precis som Explorer II-logotypen (som funnits med sedan 2011).

Årets Explorer II kommer också med en ny typ av lysmassa som Rolex kallar Chromalight. Chromalight har starka fluorescerande egenskaper och används på visarna och indexmarkeringarna, som lyser i en intensiv blå färg när det är mörkt.

Explorer II kommer med det klassiska Oyster-armbandet som varit ständigt närvarande i Rolex sortiment sedan 1930-talet. Armbandet har även den fiffiga funktionen Easylink som gör det enkelt att justera längden utan att lägga till och plocka bort länkar.

 

Rolex Oyster Perpetual Explorer II specfikationer

Boett: 42 mm
Material: Oysterstål
Urverk: Caliber 3285
Gångreserv: 70 timmar

 

Oyster Perpetual Explorer 2021


En ny version av Explorern är ett av huvudnumren i Rolex nya modellutbud för 2021. Årets modell är i storleken 36mm precis som originalet från 1953.

I kollektionen finns också ny Oyster Perpetual Explorer i storleken 36 mm. En relativt liten klocka med moderna mått alltså. Men Rolex har goda skäl att hålla igen på omfånget när det gäller just den här modellen. Den första  Explorern som lanserades 1953, efter att Sir Edmund Hillary och Tenzing Norgay besteg Mount Everest samma år, kom nämligen också i storleken 36 mm. Storleksvalet är en tydligen nickning till det berömda originalet.

Årets Explorer kommer i utförandet Rolesor som kombinerar Oyster-stål med gult guld i 18 karat. Urtavlan är lackerad, och är precis som på den större Explorer II, utrustad med lysmassan Chromalight .

 

Oyster Perpetual Explorer 36 mm 2021 specfikationer

Boett: 36 mm
Material: 18 karat guld och Oysterstål
Urverk: Caliber 3230
Gångreserv: 70 timmar

 

Rolex Cosmograph Daytona 2021

Daytonan har alltid varit en premiumklocka, även i relation till de andra klockorna i Rolex-sortimentet. Därför är det kanske inte så konstigt att Rolex öser på lite extra med lyxen när det kommer till årets utgåva av Cosmograph Daytona. Den här gången har Rolex valt att satsa på en extra exklusiv urtavla i material från en asteroid.

I årets modellutbud hittar vi tre olika Daytona-modeller. En i 18 karat vitguld, en i 18 karat gult guld och en i 18 karat roséguld, eller Everose som Rolex kallar sitt roséguld. Alla tre är utrustade med Daytonans karaktäristiska tachymeterskala och kommer i storleken 40 mm och har svarta kronografer vid klockan 3, 6 och 9.

Armbanden på alla modellerna har funktionen Easylink vilket gör det lätt att justera armbandet utan att du behöver plocka fram verktygslådan. Den främsta skillnaden mellan modellerna är att roséguld-modellen har keramikdelar i armbandet, vilket enligt Rolex gör klockarmbandet mer flexibelt och följsamt. Årets utgåvor av Daytona kommer med all sannolikhet att vara kraftigt limiterade, vilket inte är så konstigt. Rolex har förmodligen inte hur mycket asteroidmaterial som helst i lager.

 

Rolex Cosmograph Daytona 2021 specifikationer

Boett: 40 mm
Material: 18 karat vitguld med Oysterflex armband i gummi, gult guld och roséguld med matchande armband,
Urverk: Caliber 4130
Gångreserv: 72 timmar

 

Oyster Perpetual Datejust 36 mm 2021

Årets Rolex-kollektion innehåller fyra nya varianter av Oyster Perpetual Datejust i storleken 36 mm. De nya modellerna kommer med nydesignade motiv/färgscheman på urtavlorna. Motiven kallas Palm och Fluted, eller palmblad och räfflor på svenska. Modellen med räfflad urtavla finns endast i kombinationen gult guld och stål (Rolesor) och är utrustad med det klassiska Jubilee-armbandet.


Årets Datejust kommer med Rolex senaste urverk calibre 3235.

Om du är mer sugen på den tropikinspirerade palmbladversionen har du tre olika varianter att välja mellan. En med grön urtavla, slät bezel och Oysterarmband i stål. En med urtavla i guld, räfflad bezel och Oysterarmband i guld och stål. Och slutligen en med silverfärgad urtavla, räfflad bezel och Oysterarmband i roséguld. Alla de nya Datejust-modellerna är utrustade med Rolex senaste urverk calibre 3235.

 

Oyster Perpetual Datejust 36 mm 2021 specifikationer

Boett: 36 mm
Material: Stål, stål/guld och stål /roséguld
Urverk: Caliber 3235

 

Rolex Day-Date 2021

Vad vore en ny omgång Rolex-modeller utan minst en Day-Date? Rolex tycks i varje fall ta det säkra före det osäkra och lanserar tre nya modeller även här, alla i storleken 36 mm.

Den självklara lyxen som utmärker Day-Date understryks ytterligare av att alla tre Day-Date-modellerna är utsmyckade med rikliga mängder diamanter. 450 stycken på urtavlan, 52 briljantslipade diamanter på bezeln och ytterligare 254 på boetten. Alla tre kommer i de exklusiva materialen vitguld, gult guld och Everose roséguld. På versionen i vitguld hittar vi turkosfärgade romerska indexmarkeringar, korallfärgade markeringar på versionen i gult guld och vinröda på modellen i roséguld. Alla tre kommer med ett blankpolerat armband i alligatorskinn.

 

Rolex Day-Date 2021 specifikationer

Boett: 36 mm
Material: 18K vitguld, 18K gult guld, 18K roséguld
Urverk: Caliber 3255

 

Rolex Lady Datejust 2021

På damsidan är det också lyx som gäller. När det kommer till den nya Lady Datejust stavas lyxen diamanter. Många diamanter. Årets Lady Datejust är bestyckad med mer än 1 000 diamanter. 291 stycken på urtavlan, 44 briljantslipade diamanter på bezeln, och hela 596 diamanter på det smäckra president-armbandet. Även skänklarna och sidorna av boetten är smyckade 159 olika diamanter. Sammanlagt väger diamanthopen in på mer än 7,5 carat. Lyxigt värre. Lady Datejust finns i gult guld och vitguld.

 

Rolex Lady Datejust 2021 specifikationer

Boett: 36 mm
Material: Vitguld eller gult guld med diamanter
Urverk: Caliber 3235

Shopping Cart
There are no products in the cart!
Totalsumma:
0,00:-
Totalsumma:
0,00:-
Continue Shopping
0