Scarfens användningsområden

En scarf har massor med olika användningsområden. Det vanligaste är att bära scarfen runt halsen, men du kan även bära den i håret, knyta den runt tofsen, fästa den i klädesplagg eller i väskan. Eller göra som Grace Kelly gjorde 1959 när hon bröt armen, hon knöt sin Hermésscarf och använde som en mitella.

Scarfar från Hermés är exklusiva, håller mycket hög kvalité och är väldigt populära på andrahandsmarknaden.

Trendig handväska

Vad är bakgrunden till Hermés scarfar?

Hermés grundades 1837 av Thierry Hermés och tillverkade från början ridutrustning. Det tog nästan 100 år innan Hermés designade sin första väska och därefter började de allt mer fokusera på accessoarer.

Det var inte förrän 1929 som idén till Hermés första silkesscarf började tas fram, då Hermés anställde stylisten Lola Prusac som kom med idén och även tog fram designen till den allra första Hermésscarfen. Den går under namnet ”Jeu des Omibus et Dames Blanches” och är prydd med en grupp kvinnor som spelar sällskapsspel.

1937 lanserades den äntligen och sen dess har Hermés lanserat fler än 2500 olika scarfar. Varumärkets ursprung syns fortfarande flitigt i scarfarna då många av dom har inslag av ryttare, hästar och sadlar.

Deras scarfar har idag blivit en symbol för varumärket och finns i massor av olika mönster. I varje scarf finns det upp till 46 olika färger och de är mycket noggrant sydda i silkesmaterial med hög kvalité.

Till skillnad från många andra märken så fokuserar Hermés inte på att designern ska stå i fokus, utan de fokuserar fullt ut på accessoaren. Det kan man även se på deras väskor och andra accessoarer då “Hermés” ofta står väldigt litet och diskret och all fokus ligger i designen på accessoaren.

Det är en enorm blandning av olika designers och konstnärer som ligger bakom motiven till scarfarna för att de vill ha en så stor variation på motiven och mönstrena som möjligt. I snitt tar det 18 månader för en Hermésscarf att tillverkas, och varje säsong lanserar Hermés ca 25 nya scarfar.

 

Trendig handväska

Att köpa en Hermésscarf på andrahandsmarknaden

Hermés scarfar är väldigt populära på andrahandsmarknaden, och som för de flesta andra exklusiva märken så förekommer det tyvärr kopior på marknaden, så var noga med att undersöka om scarfen är äkta innan du köper den. Här är 5 tips på vad du ska titta på för att se om scarfen är äkta eller om det är en kopia:

1. Titta på konturerna på mönstret

Trycket ska ha skarpa konturer och färgen ska inte ha flutit ut.

2. Leta efter en signatur

De flesta scarfarna som är tillverkade efter 1980 har tillverkarens signatur i hörnet på scarfen. Alla har dock inte det, så om du inte hittar någon signatur så betyder inte det med säkerhet att den inte är äkta.

3. Undersök storleken på scarfen

Scarfarna är endast tillverkade i tre olika storlekar: 90×90 cm, 60×60 cm och 24×24 cm. Är scarfen i någon annan storlek är den alltså inte äkta.

4. Titta på fållen

Scarfen ska vara fållad för hand och kanten ska vara rullad mot rätsidan på scarfen.

5. Undersök materialet

Hermés använder siden i högsta kvalité och väven i materialet är tät för ett tungt fall. Scarfen ska inte heller tappa formen utan ska kunna hålla sig i en perfekt fyrkantig form.

Är du ändå osäker på scarfens äkthet?

Både priset och skicket på scarfarna kan såklart variera på andrahandsmarknaden. Priset på en Hermésscarf på andrahandsmarknaden brukar inte understiga 1500kr, så om du hittar en som är billigare än så bör du undersöka den extra noga.

Om du är det minsta osäker på om scarfen är äkta eller inte så rekommenderar jag att du går till en Hermésbutik eller en pantbank och låter dom titta på den, för att säkerställa äktheten.

Shopping Cart
There are no products in the cart!
Totalsumma:
0,00:-
Totalsumma:
0,00:-
Continue Shopping
0