Vem är Christian Louboutin?

Christian Louboutin föddes 1963 och växte upp i Paris med sin mamma och tre systrar. Redan som tonåring började hans intresse för skor att växa och han började flitigt rita upp skisser på olika damskor i sitt anteckningsblock.

Han var i tonåren inte särskilt intresserad av skolan hade både dyslexi och koncentrationssvårigheter som gjorde att han fick det väldigt tufft med studierna. När han var 16 år blev han relegerad från skolan, vilket gjorde att han började lägga ner all sin tid på att designa sina drömskor. Han säger själv att han alltid har varit mest intresserad av skor och kläder för kvinnor, troligtvis just för att han har växt upp med fyra tjejer i sin närhet och fått mycket influenser av dom.

Han visste tidigt att de var damskor han ville jobba med så han började åka runt och visa upp sina skisser för flera stora modehus. Efter att ha visat upp sina skisser av sina egendesignade skor för flera olika modehus lyckades han få en anställning hos Charles Jourdan, en fransk skodesigner. Han växte snabbt inom branschen och jobbade under en period som frilansdesigner och designade skor åt bland annat Chanel och Yves Saint Laurent.

Christian Louboutin grundades

År 1991 startade han sitt eget varumärke för damskor och han öppnade i samband med det sin första butik i Paris. En av hans första kunder var ingen mindre än prinsessan Caroline av Monaco. Sen varumärket grundades sägs det att Louboutin har designat upp emot 15 000 skor!

Christian Louboutin har växt sig större och större för varje år, och idag säljer de över 500 000 skor per år och har butiker i runt om i hela världen. Priset på ett par skor kan ligga på allt från 4000kr till 60 000kr.

Varumärket har fortfarande absolut störst fokus på damskor, men idag säljer de även handväskor, herrskor och smink.

Kändisarnas favoritskor

Varumärket har fått stor dragkraft av kändisar som flitigt burit hans skor. Madonna har haft på sig skorna i flera av hennes musikvideos och Jennifer Lopez, Sarah Jessica Parker och Rihanna är bara några av de extremt många kändisar som flitigt visar upp skorna på röda mattan. Det är snarare nästan svårt att hitta en sångerska, skådespelerska eller modell som inte vid något tillfälle har burit ett par Christian Louboutin på röda mattan.

Historian bakom den röda sulan

Det som får Christian Louboutins skor att sticka ut ur mängden är ju framförallt den ikoniska röda sulan som finns under alla hans skor. Men vet ni hur den kom till?

Ungefär ett år efter att Mr Louboutin hade startat upp sitt varumärke och flitigt designat olika skomodeller kände han att skorna saknade lite energi. Han tyckte att någonting saknades men han kunde inte sätta fingret på vad. Bredvid honom satt hans assistent som vid tillfället satt och målade sina naglar röda, när Louboutin kom på den fantastiska idéen. Han lånade det röda nagellacket av sin assistent och började måla undersidan på skon röd. Och resten är ju historia.

Vad är det som är så speciellt med skorna?

Christian Louboutin har alltid haft en stor kärlek till just damskor och brunnit för hur de kan förvandla en kvinna till sitt mest sensuella jag. Han har berättat i många intervjuer att han som tonåring ofta satt och betraktade hur annorlunda sina systrar betedde sig när det var en man i närheten, att de då förvandlades till sitt mest självsäkra jag. Och denna förvandling vill han åstadkomma med sina skor. Högklackade skor ger enligt honom en kvinna attityd och stilettklackar får kvinnans ben att se längre ut, vilket enligt honom är idealet.

”Skor ger dig attityd. Att sätta på sig snygga skor är som att låta en älva röra vid en med sitt magiska spö. Det får hela kroppen att lysa!” – Christian Louboutin

Christian Louboutins skor är just sensuella och kvinnliga, framförallt på grund av den höga höjden på stilettklacken på de mest klassiska modellerna och såklart den röda sulan. Den röda sulan representerar för honom kärlek, passion och blod och hans mål är att skorna ska stärka kvinnors självförtroende.

Kombinationen mellan vad skorna representerar och att de är så fantastiskt snygga är det jag älskar med dessa skor.

Hur sköna är egentligen skorna?

Om jag ska vara helt ärlig så finns det ju tyvärr en nackdel med skorna – de är långt ifrån de skönaste högklackade skorna jag har testat. Det är faktiskt ganska osköna att gå i, och jag som ändå är väldigt van vid att gå i klackar är osäker på om jag skulle klara av en helkväll i dessa skor. Dock är detta ingen hemlighet, utan till och med Louboutin själv sa vid ett tillfälle:

”I would hate for someone to look at my shoes and say, ‘Oh my God! That looks so comfortable!” – Christian Louboutin

Mina drömskor

Just modellen So Kate i 120mm är de skorna jag drömmer om på nätterna.
*Hint till jultomten*

Svart läder, spetsig tå, hög stilettklack och såklart den röda sulan. Kan inte tänka mig något snyggare. De är dramatiska samtidigt som de är klassiska och sofistikerade, och framförallt väldigt tidslösa. Nypriset på dessa skönheter ligger på ca 6000kr.

Tips! Just nu har vi ett par stövletter från Christian Louboutin i vår webbshop och vi får ständigt in nya skor, så håll utkik där om du är sugen på att investera i ett par!

Shopping Cart
There are no products in the cart!
Totalsumma:
0,00:-
Totalsumma:
0,00:-
Continue Shopping
0