Den 13 till 16 februari 2019 gick den årliga antikmässan i Älvsjö av stapeln. Antikmässan som anordnats varje år sedan 1978 är Nordens största antikutställning med mer än 250 utställare och fler än 25 000 besökare (25 286 under 2018, enligt Antikmässan själva).

Sefina medverkade på Antikmässan för åttonde gången i följd. Det är lika roligt varje gång att se nya trender, häftiga föremål och att träffa branschkolleger men framför allt alla våra kunder.

 

Vintagetrenden står sig stark

Vi svenskar shoppar vintage och antikviteter som aldrig förr. På senare har trenden framför allt märkts av inom kläder och mode. Att årets julklapp 2018 blev det återvunna plagget är därför inte förvånande. Men intresset för vintage och antikt stannar inte vid kläder och modeaccessoarer. På senare tid har även efterfrågan på äldre möbler, inredning, klockor och smycken gått fram. Det är tydligt att många har fått smak för äldre föremål och stilar från förr.

Vi mötte massor av vintageintresserade kunder i vår monter och trycket var som vanligt stort. Vi slog mycket riktigt försäljningsrekord på mässan för åttonde året i rad.

Sefinas antikexpert Lie Lundberg sammanfattar läget på antikmarknaden och visar spännande varor.

Vår monter på mässan var välbesökt som vanligt.

Sefinas monter på antikmässan 2019.

Vi erbjöd som alltid kostnadsfri värdering i vår monter. Många kunder hade spännande frågor till vår personal.

 

Även i klocksegmentet är vintagetrenden tydlig. Många mässbesökare kastade lystna blickar på de här två Rolex-klockorna. Till vänster en Air-King med blå urtavla och till höger en Datejust med inlagda diamanter. Båda såldes snabbt till lyckliga köpare.

Inredning är del av vintagetrenden. Här en vas av Ulrica Hydman Vallien och två färgglada kattfiguriner från Rosina Wachtmeister.

 

Smycken är en av våra eviga storsäljare på Sefina. Här syns några favoriter som fick hänga med till mässan.

Smycken i guld var lika populärt som vanligt på mässan. När du handlar begagnade guldsmycken slå du dessutom ett slag för miljön. Det gjorde flera kunder. Alla smycken på bilden såldes till glada köpare.

Tävlingen

Mer än 300 mässbesökare deltog i vår mässtävling som gick ut på att gissa vikten på det här halsbandet.

Vi kan nu avslöja att det korrekta svaret var 45,1 gram. Tre lyckliga vinnare kom riktigt nära och får var sitt presentkort.

 

1: Saba – 46g

2: Irene – 46,3g

3: Lucas – 46,8g

Grattis till vinsten och stort tack för att ni ville vara med!

Vi vill också passa på att tacka alla er som besökte vår monter. Intresset var som vanligt enormt. Vi fick massor av spännande frågor och mötte många vintagefrälsta besökare. Tack för att ni gjorde årets mässa extra fantastiskt. Vi ses nästa år, eller kanske redan innan dess i någon av våra butiker!

 

Shopping Cart
There are no products in the cart!
Totalsumma:
0,00:-
Totalsumma:
0,00:-
Continue Shopping
0